МОЩНА коалиция ТРЪГВА срещу САЩ! ГЪРМИ предизвестеният КРАЙ на щатските ВОЙНОЛЮБЦИ!

Свят

Напоследък с каквото и да се захванат САЩ, то много бързо рухва и се превръща в огромен провал за янките. Крим, Донбас, Украйна, Сирия станаха нарицателни за пораженията, които „непобедимите“ американци търпят в цяла Европа и Близкия Изток.

А защо не и по целия свят, ако се вземе предвид, че Руската федерация вече продава мощните зенитно-ракетни комплекси С-400 на Индия. При това и двете държави изобщо не обръщат внимание на санкционните напъни на „великите“ щатски сенатори и конгресмени.

И като последен удар по интересите и самолюбието на Вашингтон, тези дни се появи зловещата за янките новина, че към военните операции в Сирия на руските Въздушно-космически сили, Иран и сирийската правителствена армия, се присъединяват и части от армията на Китайската народна република.

Тази новина предизвика буря от коментарии в западните средства за масова информация. А немското онлайн издание Contra Magazin написа, че ако Пекин се присъедини към групата на Русия, Иран и сирийската правителствена армия, то ще се създаде най-мощната военна коалиция, която светът познава. И в най-скоро време цяла Сирия ще премине под контрола на президента на сирийската арабска република Башар Асад.

Намесата на Русия в сирийския конфликт, подчертава авторът на статията в Contra Magazin, цитиран от riafan.ru, напълно е променила хода на събитията в арабската държава. И ако сега, заедно с Руската федерация, Иран и официален Дамаск, Китай също активно се включи в разгромяването на остатъците от джихадистките банди в Сирия, то това със сигурност ще бъде най-кошмарният сценарий за САЩ и монархиите от Персийския залив.

Contra Magazin съобщава още, че китайският посланик в Сирия Ци Цянцзин е заявил намерението на Пекин да изпрати военен контингент от китайската народна армия в Сирия, за да окаже помощ на законното сирийско правителство в борбата му срещу остатъците от терористичните групировки в провинция Идлиб и другите региони на страната.

Военният аташе на Китай в Сирийската арабска република, от своя страна също е подчертал, че Пекин ще подкрепи Сирийската арабска армия в настъплението й срещу ислямските джихадисти.

Руският военен експерт Андрей Онтиков, в интервю за РИА ФАН, отбелязва, че Китай е заинтересуван от разгрома на уйгурските терористични банди, които действат в югозападната част на провинция Идлиб и на север в провинция Латакия.

Ето защо, разкрива експертът, Китай със сигурност ще се присъедини към коалицията с Русия. И то поради простата причина ,че китайците искат да защитят преди всичко своята държава. За никого не е тайна, че преди десетина години в уйгурските райони на Китай имаше сериозни вълнения. И аз съм сигурен, заявява Андрей Онтиков, че САЩ ще се опитат чрез провокиране на нови вълнения и безпорядък сред китайските мюсюлмани-уйгури, да окажат натиск върху политиката на Китай.

Затова намесата на Китай в Сирия става вече задължителна, на фона на влошаващите се отношения между Пекин и Вашингтон. Защото само по този начин Пекин ще може да ликвидира всяка възможност за дестабилизиращи действия в самите китайски провинции. И няма да позволи на САЩ да се меси в неговата политика.

Така че Китай ще се намеси в сирийския конфликт, не само заради по-бързото приключване на военните действия в Сирия, но най-вече заради осигуряване на собствената си безопасност, завършва руският експерт Андрей Онтиков.

Така, на практика се оказва, че мощната военна коалиция от Русия, Китай, Иран и Сирия, тръгва да изгони от сирийска територия, не само ислямските терористи, но и самата военна групировка на САЩ. Защото янките сега са единствените, които все още пазят джихадистите от пълен разгром.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *