Нов АПОКАЛИПСИС удря САЩ! Ето НЕОСПОРИМИТЕ факти! ВИЖТЕ ги!

Свят

Водещи икономисти от сингапурската инвестиционна компания „Tamasek Holdings“ смятат, че САЩ вече са изпаднали в рецесия и криза. А в следващите една – две години тази криза ще се превърне в нещо много по-лошо.

Според тях, отдавна е налице огромен спад в реалния брутен вътрешен продукт на страната, защото американските корпорации изнесоха предприятията си в други страни, търсейки евтина работна ръка, която да им донесе по-голяма печалба.

Изобщо, както предрече Маркс още преди почти два века, основният недостатък, който ще погуби капитализма е търсенето на бърза печалба. И то на всяка цена.

А заради търговските крамоли с Китай, pъĸoвoдитeлят нa сингапурската ĸoмпaния  „Tamasek Holdings“, твърди, цитиpaн oт СNВС и money.bg, че започва спад в производството, растат разходите на компаниите, пазарът на труда се затваря, увеличава се безработицата. И в крайна сметка икономиката се свива и не може да осигури всичко, което е нужно за нормален живот на огромното 330 милионно население на Щатите.

А като няма с какво да живеят, хората започват да се организират за протести и промяна на статуквото. Това показва, че нищо добро не очаква управляващите от Белия дом и Капитолия, в най-близко бъдеще.

Не е необходимо, обаче, водещите икономисти от сингапурската компания да ни казват, че САЩ вече рухнаха в икономическо и военно отношение.

Това го показа самият президент на Съединените щати Доналд Тръмп, на Натовската среща в Брюксел. Както всички разбрахме, там Тръмп е поискал страните-членки на НАТО, буквално да спасяват САЩ. Те трябвало сега, веднага, още тази година, да отделят по 2% от бюджетите си „за отбрана“. А следващата година, тези пари трябвало да скочат на 4%.

Няма да говорим, че никой не заплашва европейските страни. Ще отбележим само, че милиардите, които Тръмп иска от тях, изобщо не са за укрепване на отбранителните им способности. Те са за закупуване на старото американско въоръжение. Тоест, за да се налеят доста доларови банкноти в щатската хазна, трябва членките на НАТО да се бръкнат дълбоко в джобовете си. И да купуват старите американски самолети, хеликоптери, ракети, танкове и друга бойна техника. Независимо дали имат пари, или нямат.

Въпреки че това изобщо няма да укрепи отбранителните им способности. Защото, за да се укрепи наистина, отбранителната способност на България например, не са ни нужни самолети, хеликоптери и други такива.

Трябват ни само няколко руски зенитно-ракетни комплекси С-400. И никой враг няма да посмее да ни нападне нито от въздуха, нито по суша, нито по море, нито дори от Космоса. Без да споменаваме, че никой не е тръгнал да ни напада.

Но защо ли нашите политици не казват нищо за това? А се готвят, без да ни питат, да дават милиарди народни пари за стари американски самолети?

Но ако продължим с Тръмп, ще видим, че освен това, той иска още, да се спре руския газопровод „Северен поток 2“. С каква цел? Ами много просто. За да могат янките да продават своя втечнен газ на държавите в Европа. Който ще струва десетки пъти по-скъпо, от руския природен газ. И хем ще налее нови милиарди в хазната на САЩ, хем ще отслаби в значителна степен икономиките на европейските страни. Което е и целта на „добричките“ янки. Които уж ще спасяват Европа от несъществуващи врагове.

Защо Тръмп толкова много натиска за тези милиарди? Ами защото великите, могъщи и непобедими Щати рухнаха. И трябва някак да се спасяват.

Но рецесията на янките е още по-сериозна, отколкото си мислим. Затова администрацията на Белия дом на два пъти увеличи митата за внос на китайски стоки в САЩ. Първият път янките обложиха китайски стоки за 200 милиарда долара с увеличени с 10% вносни мита. А това са нови 20 милиарда долара, които трябва да влязат в изпосталялата хазна на САЩ. Вторият път, Белият дом обложи китайски стоки за още 50 милиарда долара, с увеличени вносни мита от 25% до 50%.

Всичко това ясно показва, че САЩ са рухнала държава, която се опитва да събере по някой и друг милиард оттук – оттам. Само че така не става. Защото държавният дълг на Щатите е огромен. И вече е повече от 21 трилиона долара. А държава с такъв външен дълг, няма как да развива силна икономика. Понеже тя е изяла парите за развитие на икономиката си предварително.

Единственото спасение за САЩ бе озвучено пак от Тръмп. Но засега не му дават да го изпълни. Трябва да се ликвидира НАТО. Трябва да се ликвидират всичките 700 американски военни бази по цял свят. Трябва да спре конфронтацията с Русия, за която САЩ също харчат огромни средства. Трябва да спре надпреварата във въоръжаването. Иначе САЩ са обречени.

Или ще обрекат целия свят на гибел в пламъците на една нова термоядрена война.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

4 thoughts on “Нов АПОКАЛИПСИС удря САЩ! Ето НЕОСПОРИМИТЕ факти! ВИЖТЕ ги!

  1. Капитализмът като идеология е обречен, защо ценностната му система се основава на безконечния стремеж към потребление. Човекът е роден да бъде творец, а не консуматор! Само като творец той се доближава до Бог!

  2. Да си представим една хипотетична ситуация:ВСАЩ и Русия едновременно вдигат цените с 5% и намаляват доходите също с 5%.Какви ще бъдат последиците?За кого ще бъдат по-лоши? Аз твърдя,че в това „изпитание“ Русия ще се измъкне с по-малки щети и даже ще спечели.защото тук взетото от народа ще отиде в държавата,а тя ще използва натрупаното в полза на народа.За щатите това неважи.Но те имат един силен коз-монопола на долара.Недостигащите долари(защото спестеното от 5+5% ще отиде в джоба на корпорациите,а не в хазната) могат да бъдат отпечатани и продадени по света за сметка на този свят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *