Мощни руски изтребители затварят небето над Украйна

Свят

Многоцелевите изтребители Су-30СМ унищожават всичко, което лети в небето над Украйна. От украинските безпилотни летателни апарати (БЛА) до остатъците от украински самолети и хеликоптери. По време на полетните мисии те прочистват цялата територия на спецоперацията и така помагат на наземните сили, които щурмуват украинските укрепления.

„Екипажи на многоцелевите изтребители Су-30СМ на Въздушно-космическите сили на Руската федерация по време на полетна мисия унищожиха вражески самолети и БЛА в зоната на отговорност на групировката войски „Восток“, съобщиха от ведомството.

Екипажите на многоцелевите изтребители тренираха патрулиране в зададен район и прикриване на действията на бомбардировач и щурмова авиация, както и на вертолети на армейската авиация при нанасяне на въздушни удари по военни цели и техника на украинските въоръжени сили.

„По команда на оперативния дежурен се получи сигнал. Изтичахме до самолета, направихме предполетна проверка на самолета и станахме готови. Получихме сигнал „въздух“. Рулирахме и излетяхме. По команда от командния пункт влязохме в дежурната зона. Открихме въздушна цел във въздуха и я идентифицирахме като „Изпълнихме успешен пуск и я унищожихме и се върнахме на летището“.

Така затваряме напълно небето над Украйна не само в зоната на спецоперацията, но и над почти всички области, където присъстват части на въоръжените сили на Украйна. Това се налага, за да може да се осигури време и зони свободни от украински обстрел за руските щурмови батальони, които громят украинските укрепени пунктове, коментират руски военослужещи.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *