Наглост! Валери Симеонов зове за революция! Ще спасява онеправданите! Или… вижте кого:

България отблизо

Валери Симеонов тича напред-назад по телевизиите и трупа рейтинг, изплашен от онези 0,6 процента, които му дадоха социолозите.

Вицето се опита да си върне останките от електората, като подхвана тема, която винаги е била парлива в обществото ни и го разделя на две – пушачи срещу непушачи.

Той изскочи с невероятното предложение да се отмени забраната за пушене в заведенията за хранене, кафенетата и кръчмите. Аз съм заклет непушач, но трябва да уважаваме нуждите на хората, обяви смирено вицето. И се завайка за потъпканите права на клетите пушачи.

Тази безумна идея тутакси вдигна рейтинга му с няколко пункта и веднага разбуди старата вражда между пушещите и непушещите. Обществото веднага се раздели на две и започнаха люти битки по форумите. Природозащитниците и трезвениците вкупом изреваха, че Симеонов иска да отрови тях и децата им и да ги обрече на вечни мъки и страдания. Тези пък, които са любители на папиросите, зейнаха за правата си и писнаха, че не могат повече да бъдат дискриминирани и ще си пушат колкото си искат.

Появи се и неизбежният Андрей Слабаков, който с цигара зад ухото обясни по най-гледаните медии, че се чувства тормозен и неразбран, че не може да пуши по кафенетата, че колите отвън изпускат много повече отрови, отколкото цигарата му и че управляващите са пълни лицемери. Лекарите пушат, аптекарите пушат, всички пушат, а разни чиновници развиват дейност и режат правата ни, изплака той. Симеонов пък призна, че в парламента се пуши яко в стаите на различните партии и кълба дим се носят по коридора.

След изказването на Симеонов настъпи пълна вакханалия по заведенията. Народът масово започна да пуши и да твърди, че забраната е отменена. Противниците на дима загряха телефоните на контролните служби. На няколко места едва не се стигнало до бой между двата вида българи – пушачи и непушачи, разказват очевидци.

От една страна не разбираме кой удари вицето по главата да изрече тези думи. Той, който не дава на дискотеките да пускат музика след 12 часа, той, който е радетел за реда и даже не разрешава на булките да си изтупат килимите, защото вдигат шум, той – трезвеникът, той – светецът, внезапно заяви, че ще връща пушенето!

От друга страна го разбираме. У нас има над 40 процента пушачи. В името на свободното пушене, те са готови да застанат зад гърба на вицето и да го обявят за свой защитник и кумир. Има хиляди халирали квартални заведенийца заради забраната. Собствениците им също ще се метнат на врата на „патриота“, готови да го наричат бащица и спасител.

Така се печели рейтинг.

На Валери не му пука кой пуши и кой не. Пука му как да се намъкне отново в парламента при следващите избори. И играе по най-опасната струна, тази на обикновените българи, които давят мъката си в алкохол и евтини цигари. А после ще си измие ръцете, понеже от ГЕРБ няма да гласуват предложението, за да не настъпят, не дай Боже,  европейските норми и ценности.

Много си евтин, Валери!

Много си жалък!

Революция си готов да вдигнеш, само и само да не изпуснеш кокала!

А народът както е настръхнал от безнадеждност и безправие, като нищо ще се сбие за едните му скъпи, контрабандни цигари и ще забрави за пенсии, безработица и мизерия.

Жалък си наистина!

Казва ти го една ПУШАЧКА, която спазва законите и пуши там, където не пречи на другите.

А ти, за да не пречиш, просто се махни!

Станислава Славова , istinata.net

Tagged

1 thought on “Наглост! Валери Симеонов зове за революция! Ще спасява онеправданите! Или… вижте кого:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *