НАРОДНИЯТ ГНЯВ паникьоса Вожда! Борисов отново КЛЕКНА! Вижте какви НЕДОПУСТИМИ ГАФОВЕ направи!

България отблизо

Само преди ден Борисов беше абсолютно категоричен, че правителството не може да се меси в сделка между частни фирми, каквато според него е продажбата на най-голямото българско електроразпределително дружество ЧЕЗ България.

Днес вече Вождът не мисли така. Той извика своето протеже Гинка Върбакова в Министерския съвет и й нареди да си събира куфарите и да заминава за Чехия.

Самата Върбакова заяви, цитирана от blitz.bg, че се запознала с премиера. По време на разговора, според Гинка, Борисов казал, че желае да има пълен контрол върху сделката за ЧЕЗ и върху компанията, която фирма „Инерком“ ще придобие.

Заминавам за Чехия, продължи пазарджиклийката, като представител на моите компании, за да запозная продавача със създалата се обстановка и да водим преговори.

Склонна съм, продума Върбакова, държавата да има участие и да прехвърля договора, който имам, стига продавачът да е съгласен.

Финансовият министър Владислав Горанов пък заяви, цитиран от blitz.bg, че заявили ясно воля и желание да участват в сделката. И ако чешката страна се съгласи, нашата държава имала възможност да влезе в подобна сделка.

Както се казва, шах и мат. Всички предполагахме, че Гинка е протеже на Борисов. Сега това стана ясно като бял ден. Защото ако зад нея стояха чужди мощни фирми или държави, Борисов нямаше да може да я привиква в кабинета си. Да не говорим, че изобщо нямаше да има възможност да я „командирова“ по спешност в Чехия.

Следващият грандиозен гаф, който разкрива лъжите на Борисов, с които той ни залива ежедневно, също изскочи на бял свят. Въпреки вече подписания договор между частни фирми, Вождът на ГЕРБ искал пълен контрол върху сделката, както и върху компанията, която Гинка щяла да придобие.

Нека припомним, че министър-председател на една държава, ако действа съобразно законите, не би могъл да направи подобно нещо. Да извикаш „крайния собственик“ на ЧЕЗ, по думите на Върбакова, да му наредиш веднага да развали сделката и да го изстреляш моментално в Прага – това може да направи само шефа на някаква мафия. Защото премиерите са държавни чиновници, които би трябвало да действат по съвсем друг начин.

Не като Дон Корлеоне.

Лъсна и другата лъжа на герберския шеф. Тази, че правителството не можело да одържавява тези дружества, защото те били частни. И това щяло да бъде национализация. Ако се вярва на съобщенията на медиите, обаче, Борисов се готви да направи точно това.

Защото няма друг начин държавата да има пълен контрол върху ЧЕЗ, освен ако не го изкупи. Освен ако, говорейки за пълния контрол, Борисов не е имал предвид само себе си.

Има само една пречка пред българския Дон. И това е чешкият премиер, който очевидно се ръководи от законите повече от Борисов. И който му заявил, че сделката няма как да бъде развалена, понеже договорите са вече подписани.

Затова Върбакова спешно хукна към Прага. Да прехвърля уж своята сделка и своя договор за покупката на ЧЕЗ, на правителството. Или на самия Борисов. Това никой не знае. Но дори договора за ЧЕЗ да бъде прехвърлен на правителството, това няма да е пречка пред мераците на Борисов и „приятели“. Те просто ще фалират набързо дружеството. И после ще го изкупят с друго подставено лице за 1 лев.

След което цените на тока отново ще литнат в космоса. Затова българският народ иска Борисов да се маха веднага. Защото далаверите му нямат край.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

5 thoughts on “НАРОДНИЯТ ГНЯВ паникьоса Вожда! Борисов отново КЛЕКНА! Вижте какви НЕДОПУСТИМИ ГАФОВЕ направи!

  1. Този народ,какво чака,Вождът трябва да бъде изхвърлен по най-бързия начин

    1. Дошло е време, да се вдигнем всички като един и да ги пребием с камъни тези нахални, горделиви, самозабравили се престъпници. Всички от ГЕРБ и протежетата им, а и Ахмед Доган и подобните му.

  2. КОЛКОТО И ДА МЕ БЛОКИРАТЕ, ИСТИНАТА ЩЕ ИЗЛЕЗНЕ НАЯВЕ.НЕ МЕ Е СТРАХ ЗАЩОТО СЪМ СТАРА И БОЛНА ОТ РАК…ЯСНО ЛИ ВИ Е..ПРОСТО ПОВЕЧЕ НЕ МОЖЕ ДА МЪЧИТЕ ДЪРЖАВАТА С КРАЖБИ И ПРОСТОТИЙ.

  3. Дошло е време, да се вдигнем всички като един и да ги пребием с камъни тези нахални, горделиви, самозабравили се престъпници. Всички от ГЕРБ и протежетата им, а и Ахмед Доган и подобните му.

  4. Преди 35 години за подобни сделки всички щяха да бъдат изпратени в Беляне!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *