Националната служба за охрана опита да се оправдае за насилието в парламента!

България отблизо

Националната служба за охрана излезе с официална позиция относно събитията в парламента, случили се по-рано през деня.

От службата бяха категорични, че няма да допуснат да бъдат употребени за политически цели.

По-рано днес, групa прoтecтирaщи, вoдeни oт Никoлa Вaпцaрoв, приближeн нa Мaя Мaнoлoвa и члeн нa „Изпрaви ce.БГ“, влязоха в дeлoвoдcтвoтo нa Нaрoднoтo cъбрaниe. Заедно с тях бяха и майките от „Системата ни убива“. Последва опит за барикадиране в сградата.

Няма да позволя провокации в Народното събрание или да се повтори случая с барикадираните медицински сестри. Това заяви председателя на парламента Цвета Караянчева на извънреден брифинг.

Ето какво се казва в позицията на НСО:  На основание чл. 27 от Закона за Националната служба за охрана и във връзка с чл. 5, ал. 2 и чл. 13 и чл. 23а от Правилника за вътрешния ред на Народното събрание на Република България, служители на НСО, в тясна координация с Министерството на вътрешните работи, изведоха принудително група граждани, които в нарушение на посочените разпоредби отказаха да напуснат охраняем от НСО обект – сграда на Народното събрание.

Националната служба за охрана спазва стриктно приложимия към дейността и функциите й закон и съответните подзаконови нормативни актове.

НСО няма да допусне да бъде употребявана за политически цели и ще се противопостави по надлежния ред на всякакви опити в тази посока.

А в законите не пише ли как трябва да действа НСО, когато тези, които е длъжна да охранява са загубили доверието на народа?!

И не трябва ли да застане на страната на суверена, от когото произтича цялата власт в държавата – тоест на страната на народа?!

Въпроси без отговор. НСО едно си знае и едно си бае!

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *