Невероятен ОБРАТ: Тайни ПЛАНОВЕ на Макрон СВИВАТ знамената на ЕС! Вижте КОЛКО държави ОСТАВАТ в него! Истината ще ви ШОКИРА!

Свят

Напоследък сме свидетели на все по-засилваща се „любов“ между някога яростните врагове Германия и Франция.

Зачестиха срещите на най-високо равнище между канцлера на Германия Ангела Меркел и президента на Франция Еманюел Макрон. Те обявяват на всеослушание, че са готови да задълбочат връзките между двете страни. Двамата държавни глави смятат, че засилване на сътрудничеството между техните народи, ще даде нова перспектива за подобряване състоянието на Еврозоната. Президентът на Франция и канцлерът на Германия изразиха готовност да съгласуват нови реформи и така да засилят интеграцията на страните в ЕС.

Същото каза и външният министър на Германия Зигмар Габриел. Германия и Франция, според него, носят съвместна отговорност за бъдещето развитие на Евросъюза. Защото, продължава германският външен министър, ние с Еманюел Макрон сме убедени европейци и трябва да продължим делото на нашите предшественици.

Тези разговори и изявления на двамата големи в Евросъюза и на Зигмар Габриел, обаче издават не малка доза смущение и страх от сегашното състояние на ЕС.  Центробежните сили в него се увеличават изключително бързо, поради простата причина, че както заяви руският президент Владимир Путин, Брюксел постави страните членки на ЕС под тотален контрол и не им дава дори да дишат. Затова народите, и държавните ръководители вече гледат навън, към изхода, където ще могат да се развиват спокойно и на свобода.

Има и още нещо. Освен страх, тези височайши прегръдки и целувки означават, че Макрон и Меркел крият нещо.

Какво може да бъде то?

Нека да видим. Ако продължим анализа ще разберем, че ЕС нито може, нито е искал някога да осигурява на страните членки стабилност и просперитет. Чиновниците от Брюксел само спъват развитието на държавите, защото не могат да се справят по никакъв начин с управлението на образувалия се гигантски конгломерат от 28 европейски страни. Ето защо в главите на тези, които са на върха на ЕС, все по-често се появяват „странни“ идеи от рода на „Европа на две скорости“, което си е чиста дискриминация. И показва желанието на Брюксел да се отърве от новоприетите страни.

А това може да стане, поради простата причина, че ресурсите на новите в ЕС вече са почти източени или източването е в пълен ход. Западните фирми са се настанили трайно на техните пазари и ще бъде много трудно някой да ги изгони. Защо тогава Брюксел да дава пари на държави, от които вече няма особена полза? И които тежат като воденичен камък на шията му?

А неудобната истина е, че Европейската банка вече няма пари. Евросъюзът се тресе от икономически и политически кризи. Достатъчно е да споменем само дълговата криза в Гърция, където ЕС наля стотици милиарди евро. Но без почти никакъв резултат. А такива дългови кризи очакват и Италия, Испания, Португалия… Защото и техните бюджетни дефицити са с космически размери.

ЕС няма бъдеще и по още една причина. Защото вместо да даде перспектива на новите източноевропейски членове, а и на всички останали страни, Брюксел ги превърна в колонии и ги захвърли в задния си двор. И стопира развитието им за десетилетие напред.

Затова съвсем не е чудно, че съществуват „тайни“ планове на френския президент Макрон, които се възприемат, макар и с недомлъвки, и от неговите немски „колеги“ в управлението на ЕС. Според Макрон, в ЕС трябва да останат само 19 страни. А на другите да бъде показано, че членството им в ЕС е приключило. И че няма да получават повече никакви пари, от никакви фондове.

Тези 19 страни са държавите, които вече са приели еврото като разплащателна единица.

Страните, които не се предвижда да останат в ЕС са Великобритания, Дания, Швеция, България, Унгария, Полша, Чехия, Румъния и Хърватия.

Но дори и като се намали огромната бройка на страните в ЕС, съвсем не е ясно дали това ще стабилизира по някакъв начин, клатещия се на всички посоки съюз. Защото ЕС отново няма да бъде съюз на суверенни държави, които взаимно си помагат. А ще бъде досегашната административна структура, която безпардонно командва държавите и народите в своя изгода.

Иронията е, че именно нескритото желание на Транснационалните корпорации да завладеят и контролират Европа и света, ще стане причина за разпадането на тяхното отроче, наречено Евросъюз. Понеже народите не искат да живеят в робство. И никой не може да ги принуди да живеят така.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “Невероятен ОБРАТ: Тайни ПЛАНОВЕ на Макрон СВИВАТ знамената на ЕС! Вижте КОЛКО държави ОСТАВАТ в него! Истината ще ви ШОКИРА!

  1. Гладна кокошка просо сънува…какво друго да кажа на др. Македонски:)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *