Невероятна дискриминация! Ако искате отговор от Дядо Коледа, не му пишете на руски и китайски

Свят

Пощенската кутия на Дядо Коледа в Гренландия, предназначена за получаване на писмата от децата до Веселия старец, се премества на друго място, съобщава ДПА.

Червеното съоръжение, високо няколко метра, е изнесено от предишната му локация в Илулисат и пътува по море за новата си дестинация в град Уманак на едноименния остров на западното крайбрежие на Гренландия.

Според традицията Добрия старец всяка година получава многобройни писма, за да изпълни желанията за подаръци на послушните дечица по света. Някои от учениците в по-горните класове в Уманак посветиха времето си през изминалите четири години, за да отговарят поименно на получената поща. Преместването на пощенската кутия по-близо до тях ще ги улесни в благородното им начинание.

От училищното настоятелство на „Едвард Крузе“ се извиняват, че не всички писъмца ще получат личен отговор.

Миналата година между 10 000 и 15 000 са били писмата, получили отговор до месец януари.

Но за други, това е било невъзможно поради нечетливите адреси и написаните желания на руски или китайски. Тези езици не се изучават в училището „Едвард Крузе“, съобщават оттам  и поради тази причина е било невъзможно да бъде изпратен отговор от името на Дядо Коледа.

Браво! Невероятно! Безумно идиотско!

В хибридната и студената война бяха вкарани и децата. Милиони невинни деца!

Значи всяко китайче трябва да пише на английски, понеже Добрият старец не знае езика. И докато в това има някаква далечна логика, все пак става въпрос за йероглифи, то не виждаме никаква, ама никава за русначетата. Щом Дядото и помощниците му четат на български, чешки, полски и даже украински, какъв е проблемът да могат и на руски? Тоест какъв е проблемът да се наеме преводач от китайски и руски, страни, в които живеят милиони деца и вярват в Дядо Коледа?

Много просто.

Руските деца и китайчетата трябва да бъдат принудени да учат английски. Да бъдат отлъчени и заклеймени. Да се срамуват от родния си език. Да се чувстват втора ръка деца.

И да плачат, че Дядо Коледа не ги разбира и няма да изпълни желанията им.

Война за надмощие в света има. Да.

Но дори най-свирепите племена в историята не са замесвали децата.

Сегашните уж хуманни и уж борещи се за толерантност политици го направиха.

А това е повече от грозно.

Повече от дискриминация.

То е необяснимо унизително!

От УНИЦЕФ и ООН нещо имат ли да кажат по въпроса?

Или и те ще мълчат?

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *