Лавров: Макрон да използва главата си за по-рационални мисли

Свят

Руският външен министър Сергей Лавров посъветва тези, които като френския президент Еманюел Макрон изразяват мисли за възможността за изпращане на западни войски в Украйна, „използвайте главите си“ за по-рационални и по-безопасни мисли за Европа, предаде ТАСС.

„Струва ми се, че тези, които не само изразяват такива мисли, но дори ги допускат в главите си, все пак трябва да използват тази глава за по-рационални мисли, по-безопасни за Европа“, каза той на пресконференция, коментирайки думите на Макрон, който не изключва изпращането на западни войски в Украйна.

„Броят на конференциите, свикани на Запад, разбира се, сега се увеличава. Тяхната цел е да компенсират рязкото спадане на вниманието и рязкото намаляване на финансовите възможности за подкрепа на режима на Зеленски. Французите и президентът Еманюел Макрон по принцип са много запалени по свикването на различни събития, без особено да се интересуват дали нещо ще се случи след това или не“, отбеляза Лавров. „Не бих придал особено значение на тези конференции, свикани в Париж“, добави той.

Сергей Лавров заяви още, че смята за „самоубийствени“ изразените от Еманюел Макрон планове за създаване на коалиция от държави за доставка на ракети с голям обсег на Киев с цел поразяване на отдалечени цели на руска територия. „За първи път по време на всички дискусии за това как да бъде подкрепена Украйна, Макрон  обяви създаването на някаква девета ракетна коалиция, която ще включва доставка на оръжия с далечен обсег, които да достигнат дълбоко в територията на Руската федерация, което само по себе си вече е самоубийствено, ако всичко това се потвърди“, заяви руският външен министър.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *