Невероятно! НАП хуква след партийни любовници, скача в гардеробите да души за скъпи недекларирани прашки и парфюми

България отблизо
400 души без доходи, но купували луксозни стоки попаднаха под прицела на Националната агенция за приходите (НАП), предаде БТВ.

Хората, въпреки че не декларирали никакви доходи и не са платили нищо в хазната, са станали собственици на луксозни стоки на обща стойност 300 000 лева.

Данъчните имат информация за сделките от документи, издадени от продавачите. Проверките показват, че клиентите най-често са приятели и любовници на купувачите.

„Ние не смятаме, че някой е виновен по презумпция. Но в момента има явен дисбаланс – нула лева доход и високи разходи“, каза говорителят на НАП Росен Бъчваров.

Абе, Росене, абе Бъчваров!

Кого по-точно ще разследвате? Богаташа, който е купил луксозно бельо и обеци на държанката си, или самата дама, която е приела подаръка? На чие име се води разхода без приход? Или развратния чичка, който е взел под наем жилище на мома от село, а тя пък предпочита да го нарича „татенце“, вместо да се мори да работи? Или непрекъснато дефилиращите из скъпите кръчми силиконови красавици, които се превърнаха в елита на България и си живеят охолно без ден трудов стаж? Много добре знаете с каква дейност се изхранват подобни дами, само че как ще докажете колко са изработили и защо не са платили креватен данък?

Не е ли по-важно НАП да преследва истинските перачи на пари и укриватели на доходи, вместо да наднича под чаршафите на красавиците от село?

 

Подобни акции на НАП винаги изглеждат като пиар ход. До този момент Агенцията е провеждала десетки подобни проверки срещу богаташи, но изходът е бил един същ-всичко  приключвало безславно. Особено прехвалени бяха акциите срещу тузарските имения, които бяха облитани и снимани от вертолет. Накрая бяха съборени само една две необитаеми бараки. Съобщения за подобни проверки предизвикват в обществото повече насмешка, отколкото доверие, че нещо ще се направи.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *