Недоволството пред парламента ескалира, протестиращите спряха движението, викат ”Оставка” и „Мутри вън“!

България отблизо
Протестиращите спряха движението пред парламента. Хора, които стават все повече, викат ”Оставка”. Някои от тях държат червени картони в ръцете си.
Недоволството на хората ескалира, съдейки по техните скандирания. Полицейски кордони не позволят на хората да стигнат по-близо до сградата на НС. Те обаче успяха да се преборят за място на жълтите павета.

 Първоначално хората започнаха да правят опити да спрат движението по жълтите павета, като започнаха непрекъснато да пресичат пешеходната пътека. Все пак колите намират начин да минат., но само до едно време. Пространството около паметника се запълва с хора непрекъснато. Първите автобуси докараха част от депутатите, които бяха освиркани. В момента протестиращите са все по-близо до парламента. Движението е блокирано за автомобили.

Мария Спирова, журналист от Лондон каза по БТВ: На този етап от нашия живот е ясно ,че българите зад граница са точна извадка на съграждани ни у дома. Тези протести са резултат от скачени съдове. Може да наблюдаваме нещо като кръвоносна система, която обикаля тупкащото сърце в България. Виждаме протести от Париж до Осло.  Хора пътуват километри, за да се включат в протестите. Човек дори летя от Единбург, за да се с включи в тях.

 

За повечето протести се събираме пред дипломатическите представителства, за да има чуваемост. Ние искаме нашите искания да бъдат чути. Даваме си сметка, че сме чути, защото имаме ухото на медии. В Лондон посланик Марин Райков посещава протестите и отговаря на граждани. Той е ограничен спрямо неговите намерения. Българите зад граница се креативни и решителни в протестите. Ние се намираме на територията на друга държава, затова е сложно да блокираме пътища. В Брюксел нашите съграждани ловко посрещнаха Бойко Борисов и протестираха, докато той заседаваше там.

Tagged

1 thought on “Недоволството пред парламента ескалира, протестиращите спряха движението, викат ”Оставка” и „Мутри вън“!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *