НЕОЧАКВАНО и СТРАХОВИТО: Русия ВНЕЗАПНО изведе половината си БОЙНИ…Вижте ТУК! Фактите ще ви РАЗТЪРСЯТ!

Свят

Преди няколко дни, внезапно и без предупреждение, бяха приведени в състояние на пълна бойна готовност, военно-морските сили на Руската федерация в Черно и Азовско море.

Едновременно с това, както съобщава изданието topcor.ru, в Баренцово море започна най-големият за последното десетилетие учебен поход на руския Северен флот. В него взеха участие 36 бойни кораби и подводници, и 20 единици от морската авиация.

В същото време, на извънреден учебен поход в Японско и Охотско море, се отправиха силите от Тихоокеанския флот на Руската федерация. В маневрите ще вземат участие и части от морската авиация на Тихоокеанския флот, части от армията и средствата на Противовъздушната отбрана.

Тази страховита демонстрация на сила, по всяка вероятност е свързана с международното спортно мероприятие, което се провежда тези дни в Русия. Руският Генерален щаб явно е счел за необходимо да предприеме тези драстични мерки, защото по лош навик, антируските провокации често стават по време на големи спортни събития, към които е привлечено вниманието на международната общественост. Достатъчно е да си спомним кървавия преврат в Киев, който започна по време на Зимната олимпиада в Сочи през 2014 г.

Същото нещо се повтаря и сега. Украинската армия е съсредоточила голяма военна групировка в районите на съприкосновение с Донецката и Луганската народни републики. Ситуацията там непрекъснато се изостря, което дава основание да се мисли, че се готви някаква нова провокация от страна на Украйна, зад която разбира се, надничат ЦРУ и Пентагона. И съвсем не е изключено в даден момент Въоръжените сили на Украйна да преминат към пълномащабни военни действия. Това може да стане по време или след завършването на Световното първенство по футбол „Русия 2018“.

Ето защо руският президент Владимир Путин отправи категорично и страховито предупреждение към Киев, че нахлуването на територията на двете народни републики ще има плачевни последици за управляващия режим в Украйна.

Съвсем очевидно е, че тези учения изпращат недвусмислен сигнал към киевския режим. Експертите смятат, че учебните походи на Северния и Тихоокеанския руски флот, пък демонстрират на страните от Запада силата и мощта на Русия в моретата и океаните.

В тази връзка не е лошо да споменем, че Северния флот ще проведе много учебни и практически стрелби, и изпитания на нови, съвсем непознати за янките, образци на съвременни оръжия. Това е недвусмислен сигнал, който Москва отправя към ръководството на Северноатлантическия алианс и неговите съюзници, че да не се месят е за тяхно добро.

Междувременно, възможностите на руския военно-морски флот непрекъснато нарастват. Само тази година Черноморският флот ще приеме в състава си два мощни бойни кораба и множество малки ракетни кораби, снабдени с високоточно оръжие. Едва ли е необходимо да споменавам, че те ще са въоръжени и със знаменитите руски крилати ракети „Калибър“, които летят в почти околоземна орбита и поразяват цели на разстояние до 4 – 5 хиляди километра.

По думите на главнокомандващия руския Военно-морски флот, цитирани от topcor.ru, в момента изпълняват тактически и стратегически задачи над 100 бойни кораба. Тази могъща сила е готова при подадена команда да предупреди или унищожи всяка евентуална заплаха, възникнала от вероятен противник.

За руския флот не са страшни вече дори мощните американски самолетоносачи. По простата причина, че тези кораби могат да бъда унищожени от руските крилати ракети още щом решат да излязат от пристанищата, в които са базирани.

По този начин Русия, без да напада никого, предупреждава САЩ и НАТО, че всеки опит за агресия или провокация ще бъде пресечен още в зародиш. Защото Руската федерация отново е страж на мира, който не може да бъде преодолян.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

3 thoughts on “НЕОЧАКВАНО и СТРАХОВИТО: Русия ВНЕЗАПНО изведе половината си БОЙНИ…Вижте ТУК! Фактите ще ви РАЗТЪРСЯТ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *