Американци планират ЯДРЕН АПОКАЛИПСИС! Вижте ГРОМЯЩИЯТ отговор на Руската федерация!

Свят

Американската агенция за стратегическо планиране „Стратфор“ чертае все по-зловещи сценарии, не само за конвенционална война, но и за предстоящ в най-скоро време, ядрен апокалипсис между САЩ и Русия.

Щатските „стратези“ дори твърдят, че това щяло да се случи още през 2018 г. Разбира се, всички знаем, че заради човешка или компютърна грешка, ядрена война може да се разрази всеки момент. Но да предричаш точно в коя година ще избухне ядрен конфликт…това е вече доста прекалено.

Затова трябва да се запитаме защо Западът преекспонира точно в този момент заплахата от унищожение на човечеството? Всичко е много просто. Най-напред тези „прогнози“ на Стратфор  издават нарастващия страх на Пентагона от засилващата се мощ на Русия.

Нещо повече. Янките са обхванати от панически страх не толкова, заради мощта на руската армия. С тази мощ те са наясно отдавна. Паниката им се поражда и подсилва от редицата успешни операции, които военното ръководство на РФ, начело с далновидния руски президент Владимир Путин, осъществиха като на шега. И то само за една – две години. И то в различни части на света.

Но онова, което най-много плаши Белия дом е разгромната победа на руските Въздушно-космически сили и Сирийската правителствена армия над огромното, създадено с десетки милиарди американски долари, джихадистко чудовище в Сирия.

Тези дни руският президент Владимир Путин пристигна в Сирия, за да нареди на основната част от руския военен контингент да се прибере в родината си. Целта на големия шахматист Путин, обаче, не беше само тази. Със своето появяване в Сирия, президентът на руската федерация окончателно потвърди, че Русия е големият победител в тази арабска държава. Че Русия ще има решаващата дума в следвоенното регулиране на страните, замесени в сирийския конфликт. И че САЩ са веднъж завинаги изхвърлени от каквато и да било намеса в близкоизточния политически и икономически театър.

Но ако въпросът опираше само до Сирия, щатските военни нямаше да чертаят все по-апокалиптични планове за ядрен конфликт с Русия. Цялата работа е, че с един удар, с победата в Сирия, с разкриване на част от огромната мощ на руското оръжие, Руската федерация стана основен фактор и мощен притегателен център за всички държави в региона, които искат да се освободят от тоталната и злокобна опека на САЩ.

Иран заздравява все повече своето следвоенно сътрудничество с Русия. Ирак се примъква все по-близо до желаното от тях сътрудничество с РФ. Турция отдавна изхвърли НАТО от сметките си и все по-тясно си сътрудничи с Владимир Путин. Няма да е за чудене, ако само след броени месеци Ердоган предостави на РФ, турски военни бази за „временно“ ползване от руски войскови съединения. А защо не и самата база „Инджирлик“, от която Ердоган изгони американците и техните ядрени ракети, насочени към РФ.

Дори Саудитска Арабия започна да се придвижва все по-близо до Кремъл. Всички сме свидетели, че кралят на тази арабска държава, която доскоро бе един от най-близките съюзници на САЩ, вече обсъжда въпросите около цените на петрола с руския президент Путин. Не с Доналд Тръмп.

Последният удар, който изключително умният и далновиден руски президент нанесе на Белия дом бе подновеното сътрудничество с една друга голяма държава от този регион. Египет. Владимир Путин в понеделник се срещна в Кайро с египетския президент Абдел Фатах ел-Сиси. По време на срещата бе сключена сделка за 30 милиарда долара, предвиждаща в Египет  да бъде построена атомна електроцентрала, която да захрани с евтин ток голяма част от египетската икономика, както и домакинствата в страната.

АЕЦ-ът ще бъде изграден близо до Ел Дабаа и неговите огромни мощности ще бъдат подържани от четири реактора. По този начин Москва разширява кръга на своите приятели и влиянието й сред държавите от Близкия Изток става все по-голямо. Не е за пренебрегване и фактът, че на срещата бяха финализирани и разговорите за съвместно използване на военноморските бази на двете страни.

По същество Владимир Путин направи огромен пробив в Близкия Изток който даде възможност на РФ да ползва отчасти или напълно военни бази в Сирия, Египет, Иран и Турция. А както знаем държавите от този регион трябваше да бъдат пионки на САЩ в нападението срещу Русия.

Е, и този път плановете на янките се объркаха напълно. Русия се настани стабилно в региона. А Щатите бяха изгонени завинаги от този стратегически район на света.

Автор Иво Македонски,  istinata.net 

Tagged