Неочаквано и СТРАХОВИТО: Русия ИЗХВЪРЛЯ янките от СВЕТОВНАТА търговия! Фактите ШОКИРАТ!

Свят

Създаване на нов международен търговски транспортен коридор „Север – Юг“ ще обсъдят на среща през ноември, представителите на Русия, Индия и Иран.

Това съобщава иранският телевизионен канал „Press TV“, цитиран от РИА Новости.

Предвижда се по този транспортен коридор да се движат стоки от Индия до Иран и оттам до Русия и Европа.

Огромното значение на новия транспортен коридор „Север – Юг“ за международната търговия, ще бъде, в това, че той ще съкрати времето и стойността на превозите с 30 -40%.

Ако стоките се движат през коридора „Север – Юг“, те ще пристигат до местоназначението си с 20 дни по-рано, отколкото ако се движат през Суецкия канал. Освен това обемът на превозваните товари се очаква да бъде около 30 милиона тона годишно.

Тук е моментът да кажем, че световната икономика зависи не само от енергийните ресурси и технологиите, но и от наличието на транспортни коридори, по които да се движат стоките. И колкото по-бързо и евтино е това придвижване, толкова по-бързо ще се развива световната икономика. И толкова по-евтини ще бъдат тези стоки за обикновените хора, които са крайните им потребители.

Ето Китай, заедно с Русия започват да осъществяват транспортния коридор, наречен „Един пояс – един път“. Той ще бъде алтернатива на Панамския канал в Никарагуа, който се контролира от САЩ.

Нещо повече. На Русия, която се намира в сърцето на Евразия, й е жизнено необходимо да ускори и разшири товарооборота с пазарите на Азия и Европа. А също така да стане посредник и транспортна връзка между тях. И не на последно място, нейната търговия с Азия, Европа и Африка да не зависи по никакъв начин от САЩ.

Има ли Русия възможност за такъв транспортен коридор, който да е по-бърз, по-кратък и по-евтин от транспортните коридори, контролирани от американците?

Има, разбира се. И това е проектът за транспортен коридор, наречен от Русия „Север – Юг“.

И ако Китай и Русия с транспортния коридор „Един пояс – един път“ почти закриват търговията през Панамския канал, то руско – индийският коридор „Север – Юг“ може напълно да закрие търговията през Суецкия канал, който сега също е контролиран от САЩ.

Дори президентът на руско – китайския аналитичен център Сергей Санакоев смята, че скоростта на превозване на стоките по коридора „Север – Юг“ може да се увеличи още.

Какви са геополитическите изгоди за Русия?

На първо място, двата транспортни коридора „Един пояс – един път“ и „Север – Юг“, прекратяват веднъж и завинаги възможността на САЩ да контролира търговията на Русия, Китай и Индия с останалия свят.

После, тези транспортни коридори изолират американците от огромни потоци на световната търговия и ги поставят в положението на молители. Понеже, ако искат техни стоки да се движат по тези коридори, ще трябва да се договарят с Русия и Китай. Както и за пътуване по вече съществуващите руски коридори на Транссибирската и Транскавказката магистрали.

Също така, новостроящите се от Русия, Китай и Индия транспортни коридори приближават Близкия Изток, Иран и Египет до Русия, и им помагат да избегнат напълно санкциите, които Белият дом налага непрекъснато на когото му падне.

Освен това, транспортният коридор „Север – Юг“ ще минимизира включването на Азербайджан на страната на Евросъюза. Понеже когато на сцената излязат с пълната си мощ, такива търговски гиганти като Русия, Китай и Индия, азерите ще изглеждат като недодялани джуджета, които се опитват да продадат на Европа своите скъпи и малки дрънкулки.

Ето така гросмайсторът Владимир Путин, заедно със своите приятели Си Дзинпин и Нарендра Моди, е на път да даде отново шах и мат на горделивите американци.

И да ликвидира завинаги възможностите на янките да пречат на световната търговия и да обогатяват себе си, чрез техните прословути, но вече безполезни санкции.

Автор Иво Македонски, istinata.net   

Tagged

3 thoughts on “Неочаквано и СТРАХОВИТО: Русия ИЗХВЪРЛЯ янките от СВЕТОВНАТА търговия! Фактите ШОКИРАТ!

  1. БРАВО на тактиките на НАЙ_ВЕЛИКИЯТ…..ПРЕЗИДЕНТ ПУТИН !!!!!!!!!!!! Само нашите се покланят на янките иНатовците……..сякаш желаят военни действия против ВЕЛКА братска РУСИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Транскавказкия ЖП транспорт напълно измести морския транспорт. Сега Китай – Испания се изминава за 2 седмици. Освен че е по-евтин, по бърз и обслужва редица страни, той е и НЕЗАВИСИМ от прищевките на краварите.

  3. Процесът на изхвърляне на световните терористи от обществото на нормалните държави е необратим!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *