Нидал Алгафари с изненадваща прогноза какво ще е следващото правителство! Няма да повярвате как го подреди!

България отблизо

 Последното изследване на „Медина“ показва, че „Има такъв народ“ изпреварва с около 3% основните си опоненти – ГЕРБ и БСП, които са с практически изравнени позиции. Такива резултати ли да очакваме на предсрочните избори на 11 юли коментира PR експерта Нидал Алгафари пред Bulgaria ON AIR.

Според него това няма да бъде реалният резултат след вота, а са по-скоро данни на основата на интереси, които имат социолозите.

„Тези хора в повечето случаи нямат структури в страната, това са по-скоро техни желания да се получат тези резултати и допускат фатални грешки. Както при Георги Първанов, когато го избраха за президент. Даваха му второ-трето място“, припомни Алгафари.

„След 11 юли ще имаме редовен кабинет, може служебният да се превърне в редовен“, прогнозира PR експертът.
Алгафари е на мнение, че ГЕРБ са се превърнали в жертва, а българският народ застава винаги на страната на жертвите.

„Дали Слави Трифонов ще бъде с няколко процента нагоре или надолу, много трудно ще се сформира правителство, то ще бъде още по-нестабилно, защото ще се сформират интереси. Стига се до раздаването на постове и всеки иска да назначи негови хора“, коментира PR експертът.

Той е убеден, че разкритията за злоупотреби при управлението на ГЕРБ няма да повлияят на резултата от вота.

„Разкриване не означава, че това е вярно. Служебното правителство играе роля на предизборен щаб за подготовка на избори, които най-вероятно няма да са най-честните в нашата история. За да може да излезе министър с твърдение, трябва да има доказателства. Във връзка с подслушванията – не чух нито един, който да е подслушван. Има активно подслушван и пасивно подслушван, трябва да се прави разлика“, уточни Алгафари.

Той не вижда смисъл хората от списъка с подслушвани лица да са били обект на внимание, защото те сами си казват открито всичко.

„В България всеки смята, че го подслушват и го следят и е много значим, а то не е така“, добави PR експертът.
Според него ще бъде трудно сформирането на правителство.

„Моето вътрешно желание е трите основни партии – БСП, ГЕРБ и ДПС да се обединят. Имат достатъчно подготвени хора, имат възможности да работят заедно като превъзмогнат егото на лидерите си. Те са доказали, че носят отговорност“, коментира Алгафари. 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *