Освиркаха Манфред Вебер в Страсбург заради Борисов

България отблизо
Манфред Вебер отнесе освирквания заради темата с ареста на Бойко Борисов. Въпросът бе вкаран в дневния ред на днешното заседание на ЕП в Страсбург, на което се обсъжда състоянието на Общността. Това се случи по искане на парламентарна група и не се очаква приемане на резолюция.

Въпросът фигурира в дневния ред като “Незаконен арест на опозиционен лидер в България”, пише сайтът Фрогнюз.

 

Евродепутатите освиркаха Вебер, докато той говореше за ареста на Борисов, а реакциите избухнаха веднага след като лидерът на Европейската народна партия (политическото семейство в Брюксел, към което спадат от ГЕРБ) посочи, че “двама независими съдии са обявили ареста на опозиционния лидер в България Бойко Борисов за незаконен”, което според него е “наистина сериозно”.

 

“Само исках дебат за върховенството на закона в България, но ми беше отказано от Зелените. Не политизирайте нещата, когато говорим за върховенството на закона!“, посочи Вебер, чиито думи бяха подкрепени от аплодисменти от страна на ЕНП и шумни освирквания от страна на други.

 

Появиха се и призиви Роберта Мецола, председателката на ЕП, да вземе думата на Вебер, но тя отказа, защото в продължение на четиричасовото заседание не го е направила спрямо никого от присъстващите.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *