Нидал Алгафари удари лошо партията на Кирил Петков с иронична прогноза

България отблизо

Нидал Алгафари реши да иронизира новия проект на Кирил Петков и Асен Василев. Политическият пиар е категоричен, че почтеност и честност не са еквивалентни понятия. 

Тези си анализи той прави в профила си в социалната мрежа. Ето какво точно пише:

„Приятели,

колко е хубаво, даже прекрасно, всеки искащ да се занимава с политика към новия проект, да попълва декларация за почтеност. Само дето трябва да се уточни, какво е разбирането за почтеност.

Ето какво пише в речника – Който заслужава почит, внушава почит. Почтен човек. Приличен, морален, пристоен. Почтено поведение. Почтена вдовица.

Т.е. нищо, което да дава представа за разбирането на „почтеност“. При организираните групи като мафията например, почтеността е да делиш и си плащаш редовно. Почтеност не е равно на честност. Почтеността не е равно и на морал, но даже и да е, моралът е обтекаемо понятие и е според групата в която се намира човек.

Такава декларация е толкова безсмислена, колкото индулгенцията за невинност.

Дали „почтеност“ е да назначиш престъпил закона за негов пазител? Дали „почтеност“ се приема и като свиеш интелектуална собственост?

Инак ми харесва, че двамата нови месии подават ръка на всички в политическия живот на основата на почтеност.

Ако съдим по тяхното разбиране за почтеност, то съм сигурен, че ще съберат поне 200 народни представители в следващото Народно събрание.“

Tagged

1 thought on “Нидал Алгафари удари лошо партията на Кирил Петков с иронична прогноза

  1. Всичко на този Свят и във Вселената е относително! Ако сравняваш някой с Бойко, определено е ПОЧТЕН, Ако го сравняваш с Кирил Петков, определено ще намериш и някой „по-почтен“!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *