Николай Малинов триумфално: Владимир Путин почете мен и България, въпреки русофобите в управлението!

България отблизо

Лидерът на Национално движение „Русофили“ Николай Малинов бе поканен официално на тържествена церемония в Кремъл по случай големият руски празник „Ден на народното единство“, където президентът на Руската федерация Владимир Путин лично му връчи орден „Дружба“. 

От движение „Русофили“ уточниха, че орденът е държавна награда на Руската федерация и се връчва на руски и чуждестранни граждани граждани „за особени заслуги в укрепване на мира, дружбата, сътрудничеството и взаимното разбиране между народите“.

Припомняме, че Николай Малинов бе обвинен от ДАНС и прокуратурата, че уж шпионирал в полза на Русия. Припомняме още, че това обвинение е напълно абсурдно, по простата причина, че Малинов никога не е имал достъп до „тайна“ информация, да не говорим, че управлението на Борисов никога не е било допускано до тайни на ЕС и НАТО.

Нещо повече. На Николай Малинов му бе забранено да напуска страната, но един смел съдия – Андон Миталов – постанови, без да пита ГЕРБ, че председателят на движение „Русофили“ може да отиде на церемонията по награждаването му в Москва. Това предизвика злостна реакция от страна на главния прокурор Сотир Цацаров, който се закани да предизвика проверка на съдията. Но, за зла врага, съдия Миталов е в правото си да постанови такова временно прекратяване на прокурорската мярка.

Тоест, Николай Малинов е в Москва с разрешение за пътуване в чужбина, постановено от съда.

В своето слово-отговор на високата държавна награда, Николай Малинов заяви:  „Сигурно знаете, че през септември ме арестуваха, трябва да ни съдят по делата, но в края на краища на мен ми се струва, че нас ни съдят, заради тези инициативи, които развиваме, като например създаването на международно русофилско движение“.

Това каза българинът по време на церемонията.

Какво каза Владимир Путин на смелия българин Николай Малинов!

Самият Николай Малинов каза следното за срещата: „Най-важната ми среща беше с Путин. И за мое щастие имах възможност да поговоря с него 5 – 6 минути за България, за „Русофили“, за това, което правим и за неговите оценки. Владимир Путин благодари за това, което правим и даде определени съвети как трябва да се развият нещата в бъдеще. Явно той внимателно следи развитието на събитията“, доволен е Николай Малинов.

Но преди да продължим трябва да отбележим три факта. Първо, че награждаването на лидера на движение „Русофили“ става не кога да е, а точно по време на тържеството по повод празника на Руската федерация „Ден на народното единство“. Второ, този празник е традиция, която обединява народите на Русия и братските на Русия славянски и неславянски народи. Това е празник на мира, дружбата и братството. И трето, трябва да отбележим факта, че цели 85% от българския народ обичат Русия и искат съдбата на България да бъде свързана с РФ. А по законите на демокрацията това е много повече от конституционно мнозинство, което безапелационно иска от управляващите, които и да са те, да възстановят братските връзки с Русия, за да излезем от блатото на мизерията и убийствената демографска криза.

В светлината на тези факти не е трудно да се досетим, че харизматичният руски лидер е казал и показал на Николай Малинов, че Русия никога няма да изостави своята посестрима България на произвола на Запада. Казал му е, че Русия винаги е смятала и смята България за братска страна. Нещо повече. Както казва съветникът на руския президент по въпросите за Евразия проф. Александър Дугин, България е специална страна за Русия. Защото България е помогнала на Русия за писмеността и православната религия и Русия много пъти е помагала на България да оцелее и отново да се изправи на крака.

Чрез тази награда за Николай Малинов и русофилите, които са огромното мнозинство от българския народ, Владимир Путин и Русия показват на ГЕРБ и Запада, че техните опити да унищожат България са обречени на неуспех. Защото за Русия и за България нищо не е по-силно от братската дружба и приятелството.

Автор Иво Македонски, istinata.net        

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *