Николай Марков от „Величие“: Защо третият мандат да не дойде при нас? Заслужаваме го!

България отблизо

Не виждам защо третият мандат трябва да отива при „Има такъв народ“ (ИТН), защото ние сме с 1,5% разлика, каза председателят на ПГ на „Величие“ по повод заявката на ИТН да получат третия проучвателен мандат за съставяне на правителство, който се връчва от президента на избрана от него парламентарно представена партия. „Що да не дойде ние да го направим този експертен кабинет от „Величие?“, запита Марков. Ще изчакаме търпеливо и ще видим какво ще се случи, не участваме в задкулисни преговори с когото и да било, увери той.

За националната сигурност отговаря Министерският съвет (МС), заяви пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на Парламентарната група (ПГ) на „Величие“ Николай Марков по повод писмото, което Главчев изпрати до председателя на Народното събрание Рая Назарян и парламентарните групи в 50-ия парламент с искане да се реши кой ще представлява България на Срещата на върха на НАТО.

“Това е прецедент, никога не се е случвало Народното събрание (НС) да взима такова решение“, твърди Марков. По думите му не може да се влиза в „колизия“ между институциите и сегашният служебен премиер следва да поеме отговорността. Не е имало гласуване „за“, имаше обсъждане на писмото на Главчев. Ние предложихме онова, което е записано в буквата на закона, коментира също Марков. По-рано днес темата е била дискутирана на председателски съвет преди днешното пленарно заседание.

Радев може да присъства, имаше такива предложения, но в крайна сметка осъществяването на националната сигурност е от Министерския съвет, коментира още депутатът. Фактът, че досега не е имало случай Народното събрание да санкционира това нещо, е достатъчно ясно, че и сега НС не е органът, който трябва да го санкционира. Това е нашата позиция, добави Марков.

 

 

Той отново повтори, че е искал среща с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, за да бъде запознат с намеренията на първата политическа сила за управлението на страната. Той отказа среща, аз не му се сърдя, разбира се, той има право, коментира Марков и добави, че нов опит за среща с Борисов не е правен.

Не виждам защо третият мандат трябва да отива при „Има такъв народ“ (ИТН), защото ние сме с 1,5% разлика, отбеляза също председателят на ПГ на „Величие“ по повод заявката на ИТН да получат третия проучвателен мандат за съставяне на правителство, който се връчва от президента на избрана от него парламентарно представена партия. „Що да не дойде ние да го направим този експертен кабинет от „Величие?“, запита Марков. Ще изчакаме търпеливо и ще видим какво ще се случи, не участваме в задкулисни преговори с когото и да било, увери той.

 

 

Относно  твърденията за компромати, Марков каза: „Единственото, което няма да кажа, е кой, защото бих го назовал, ако те направят крачката да ги пуснат“.

Източник: БТА

Tagged

2 thoughts on “Николай Марков от „Величие“: Защо третият мандат да не дойде при нас? Заслужаваме го!

  1. Този мухльо до вчера твърдеше, че по конституция такова нещо като експертен кабинет не съществува.

    1. Мухльо, вероятно е мъжа ви госпожо!?
      Полковника е ярък екземпляр от изчезващата порода „истински мъж“ и такъв „кабинет“ ще им спретне на тези мафиоти в парламента, че Пеевски ще мучи само в трета глуха!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *