Любен Дилов: Борисов е голямо политическо тяло! Няма как да не остане в пространството и да не управлява

България отблизо

„Ако не се направи кабинет, означава, че някой се страхува от нещо. Може би се страхуват, че ако направят кабинет, после не може да го разпуснат навреме, за да бъдат президентските и парламентарните избори две в едно, което е мечтата на кандидат-президента Радев. Това за него би било много изгодно“, каза той по отношение на партията на Слави Трифонов и я призова да направи кабинет.

Това заяви новата опорка на ГЕРБ Любен Дилов.

Според кандидат-министъра парламентът е шарен и интересен, защото има доста останал адреналин, а в „някои по-ниски хора има излишък на тестостерон“. „По-добре хората да се бият в Народното събрание, отколкото по улиците“, смята още Дилов-син. Според него има много новобранци, които бързо ще се научат.

По думите му никой премиер не си е подавал оставката лично, а по пощата. Относно искането за изслушване на премиера в оставка Дилов заяви, че „очевидно Борисов е викан там за шоу“: „Те просто го искат там – да се изправи, за да могат един по един да излизат и да правят декларации“.

„Имате 160 депутата, направете правителство, разследвайте, дайте го на прокурор (премиера – бел. ред.), влезте още утре в Министерски съвет, защо да го викаме и да правим панаир, можете да отворите всички тия чекмеджета и да видите какво има в тях“, обърна се той към депутатите.

По думите на Любен Дилов Борисов е голямо политическо тяло, „въпреки че накуцва в момента, колкото и да не се харесва на някои хора“ и няма как да не остане в пространството.

 

Според него ако има предсрочни избори, много бързо ще се види тежестта на премиера, тъй като резултатът ще е доста по-добър.

По думите му ГЕРБ не е в изолация, а „ситуацията е такава“: „Всеки иска да се сбие със силния, иначе няма да е интересен. Аз си мисля, че Радев ще осиротее, ако ГЕРБ не е на власт – какво ще прави, срещу кого ще воюва, срещу кого ще размахва юмрук“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *