Николай Ненчев потресен от решението на Радев да отиде на 9 май в Москва! Какво ще кажем на партньорите си от НАТО?

България отблизо

Бившият министър на отбраната Николай Ненчев излезе с остра критика към президента Румен Радев заради решението му да отиде в Москва на 9 май.

Според него аргументът на държавния глава за визитата му в Русия е нелеп и непатриотичен. „Обяснението на президента Радев, че ще присъства на парада в Москва на 9 май, защото „хиляди българи са взели участие във Втората световна война и са допринесли за победата над хитлеризма“, е нелепо и обидно за българския народ. Ако иска да почете жертвите, които България е дала в борбата срещу хитлеризма, да отиде и да се поклони в Страцин или край Драва!“, коментира Ненчев.

Той прави и кратка ретроспекция на събитията от онзи период. Според Ненчев посещението на Радев в Москва няма да се приеме и добре от натовските ни партньори. „Как ще погледнем в очите нашите съюзници в НАТО Естония, Латвия, Литва, Полша и Румъния, а също и партньорът ни от ЕС Финландия, които стават жертва на съветската агресия преди 22 юни 1941 г.!

Г-н президент, със своя акт Вие позорите България!“, коментира още военният министър.

Г-н Ненчев!

Вие не позорите ли историята?

За справка вижте колко държавни глави ще са в Москва на 9 май!

И си направете извода!

Tagged

4 thoughts on “Николай Ненчев потресен от решението на Радев да отиде на 9 май в Москва! Какво ще кажем на партньорите си от НАТО?

  1. Кой сега е този Ненчев? Той и преди е бил никой, защото за него никога не са гласували. Крепяла го е изцяло конюнгтурата на времето и понеже у нас има много продажни елементи, чисто конюнгтурно гласът ме се чу за много кратко време. За мен той е лайк, който не „може да стъпи и на малкия пръст“ на Президента. Използуват го както и Симеонов от време на време да“разлайва кучетета“, колкото да не го забравят.

  2. Абе ТРУДОВАК,ТИ КАТО СЛУЖЕШЕ ПРИ другаря ИВАН ЛИЧЕВ-върл комунист?Как така стана ДЕМОКРАТ,че даже и министър?И КАКВО,ЩЕ КАЖАТ ПАРТНЬОРИТЕ ОТ НАТО???

  3. Турция е член на НАТО и купува Руско оръжие и не им пука, Президента щял да отиде на парада на 9 май, голяма работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *