Никола Минчев: Никакви нови избори! Ще се разберем в името на България

България отблизо

Кой ще е новият външен министър още е предмет на разговори. Надявам се това да бъде акад. Николай Денков. Но има напрежение по темата. Това заяви Никола Минчев от „Продължаваме промяната – Демократична България“ в ефира на Нова телевизия. 

 

Надявам се дискусиите да протекат в по-спокоен тон. Не си заслужава заради един министерски пост да бъде спряна работата по други съществени приоритети – попълване на регулатоирте, продължаване на съдебната реформа, каза още зам.-председателят на парламента.

 

Не съм казал че отстъпваме. Казвам, че има други приоритети, които са важни. Нито имаме решение, нито е ставало дума за това в разговор с ГЕРБ – СДС. Нашият аргумент след ротацията Денков да стане външен министър, се корени в това, че външната политика ще бъде изцяло концентрирана в ГЕРБ – СДС, посочи Минчев.

 

Минчев изрази надежда, че тази година ще има само евроизбори. „Това не е политическата перспектива за страната. Не мисля, че нови избори ще доведат до по-позитивна ситуация“.

 

По думите от ПП-ДБ не са предлагали други министерства на ГЕРБ в замяна на МВнР.

И добави, че се очакват минимални промени при ротацията. „Не мога да кажа конкретни имена. Да кажа предварително нечие име без да е официализирано не е професионално. Ротацията означава нов кабинет, на практика идеята е да продължи кабинета работа по същия начин. Самата ротация да остане формалност, отколкото голяма съществена промяна“

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *