Нинова гневно: Борисов отново върви на обратно!

България отблизо

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, цитирана от агенция „Фокус“, че Европа върви в посока обратна на посоката, в която Борисов влачи България.

Защото там финансирането на политическите партии от фирми и корпорации се забранява или ограничава, а у нас се отварят широко вратите за мръсни договорки между олигарси и политици, зад гърба на народа.

„Европа вижда във финансиране от бизнеса, огромни възможности за развихряне на политическата корупция на гърба на обикновените хора. Има още нещо – в конкретния случай у нас става дума за убийство на опозицията. Никоя фирма няма да и дари средства, защото опозицията не разпределя порциите на властта. А и всеки дръзнал да я подпомага, ще бъде наказан. А управление без опозиция е диктатура“, заяви Нинова. Тя добави, че това е процес, в който е участник вече три години.

„Първо искаха да ни обезличат, като ни раздадат постове и пари. Като отказахме, започнаха лъжи, клеветене, мачкане на наши кметове, депутати и хора по места. И на това устояхме. Сега е третата стъпка- финансово да ни унищожат. Ще ни е трудно, но и това няма да успее“, заяви лидерът на БСП, цитирана от blitz.bg.
Истината за случващото се е, че Борисов и ГЕРБ употребиха справедливия гняв на хората срещу партиите и политиците, за да легализират обръчите си от фирми и нахлуването на чужди интереси в българската политика.

Както справедливо отбеляза Корнелия Нинова, над два милиона българи са пожелали именно намаляване на партийната субсидия, но нито един българин не е пожелал партиите да се финансират от чужбина, или от големите фирми, на които правителството раздава обществени поръчки, за да присвояват българските богатства.

Коментарите, както се казва са излишни. Корнелия Нинова блестящо разкри ходовете на Борисов, който иска да вкара обръчите от фирми около ГЕРБ и ДПС официално във властта. И така да узакони мръсните договорки и вихрещите се афери и далавери, които Елена Йончева разкри само преди месец. Ако допуснем финансиране на партиите от фирмите, това означава аферите и „прегръдката“ между корумпирани политици и самозабравили се търгаши да задушат най-напред обикновените хора, които едва оцеляват с мизерните си заплати и пенсии в условията на непрекъснат скок на цените.
Затова нека не мислим, че в случая Корнелия Нинова се бори за финансирането на БСП. Става дума преди всичко за удар върху стандарта на живот на всички нас. Понеже сега Борисов ще ни натяква непрекъснато, че еди колко си милиона българи са поискали партиите да не  се финансират от бюджета, и той не можел нищо да направи. Защото трябвало да изпълни волята на народа. Ами щом е така, защо не увеличи пенсиите и заплатите? Защо не спре корумпираните гербери, а ги поощрява да изнудват фирмите за финансиране на партията му? Защо като е толкова голям демократ, иска да убие опозицията като спре финансирането за нея?
И още много „защо“. Само че никой не иска да отговаря на тези въпроси. Но…ако Борисов и ГЕРБ си мислят, че няма да дойде ден, в който ще са принудени да дадат отговор на всички въпроси…И да си понесат наказанието за всички золуми…Жестоко се лъжат. Понеже, както каза безсмъртният руски класик Фьодор Михайлович Достоевски, за всяко престъпление има сурово наказание. И нека Борисов и ГЕРБ да не чакат, за да разберат смисъла на тези думи по трудния начин.

istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *