Нинова каза защо Борисов напада толкова яростно нея и БСП, и разкри каква е целта му!

България отблизо

Ще направим последен опит, разумен разговор със смислени аргументи. Какъв ще бъде изводът, не знам. това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред „Лице в лице“ по bTV. 

Попитана как ще отвърне на нападките на Борисов, че БСП може да държи мандата до 36 септември, тя каза: „Толкова е прозрачен и толкова му личи вече личния интерес. Много е ясно какво цели Борисов – да няма средства за пенсии, за да има социално напрежение, да има здравна криза, да дойде мигрантска вълна.

Неговата цел е да се служи колапс в държавата, за да каже: „Вижте, сега какъв хаос стана, изберете си пак мен да оправя нещата“. Ако върнем мандата, ще стане това, което той иска. Нека защитим хората от кризите. Желанието на Борисов да останат неразрешени проблемите е гавра с държавата.“

Всички разговори, които сме водили досега, са били в НС. Мисля, че всичко трябва да бъде така“, допълни Нинова.

„Нека да променим модела. Борим се срещу някакви скрити договорки, които се водят на втори план. Нашата битка е срещу този модел на взимане на решения. Нямаме какво скрито да си кажем. Защо трябва да се крием“, попита тя.

„Нека потвърдят утре и други ден официално, че няма да ни подкрепят. Не в интервюта, не в кулоарите. Сядаме, казват „не“, затваряме тази страница и гледаме да осигурим актуализация на бюджета“, каза Нинова.

Според Нинова избори 2 в 1 е по-добрият вариант.

„Избори в три седмици, в ковид криза, зимата особено, ще бъде прекалено тежко. Да, не се е случвало, но както виждате така се стекоха обстоятелствата. Сигурна съм, че ще намерим най-добрия вариант, но при едно условие – ако мислим да е в интерес на хората, а не на отделни партии и кандидати“, завърши тя.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *