Нинова: Цялата държава се превърна в заложник на имунитета на Борисов. Страх го е, та две не вижда

България отблизо
Ако Борисов е сигурен в невинността си, трябваше да си даде сам имунитета. Сега цялата държава се превърна в заложник на неговия имунитет. Борисов бяга от правосъдие, страх го е от процес. Човекът го е страх, та две не вижда.

Това заяви пред bTV лидерът на БСП Корнелия Нинова.

 

По думите й ако лидерът на ГЕРБ е невинен, би следвало да се проведе прозрачен процес.

 

Според нея този състав на ВСС не трябва да избира нов главен прокурор. Социалистът изрази мнение, че 6-мата кадровици, които постоянно си сменяха мнението, са вече компрометирани. „Ако те изберат новия главен прокурор, той ще тръгне с фалстарт“, категорична бе Нинова.

 

Относно предлагания бюджет от финансовото министерство, тя коментира следното:

 

„В този бюджет има три проблема. Първият е, че трябва да се режат разходите – за болници, за училища. Няма да дойдат приходите по Плана за възстановяване и устойчивост. 2 милиарда са под въпрос дали ще дойдат. Вторият проблем е фиксацията върху 3-процентния дефицит. Третият проблем е замразяването на доходите. Ние ще внесем т.нар. от нас алтернативен бюджет, който правим вече няколко години“, отбеляза още председателят на БСП.

 

„Сега сме края на юни. Бюджетът е за тази година. Хората вече се подготвят за летния период и за летни ваканции. Не може да очакваме от този бюджет големи политики. Той на практика повтаря това, което предложи служебното правителство, с доста по-малък дефицит. Капиталовите разходи са намалени. Дефицитът реално пада под 3%. Увеличението на пенсиите с 12% се запазва. Това не покрива ръста на инфлацията, но все пак е някакво движение. Прагът на бедност също беше увеличен. Това не са нови политики, това са политики, които ги имаше. Когато видим бюджета на това правителство за следващата година, тогава много неща ще стана ясни“, уточни Нинова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *