Нова порция социологическа мъгла! Вижте ще има ли предсрочни избори и кога!

България отблизо
50% от симпатизантите на БСП искат предсрочни избори.
Това „откритие“ бе направено днес от социолозите на „Тренд“ по поръчка на „24 часа“. Според тях ГЕРБ продължава да е  първа политическа сила у нас и води с  3,5% пред основния си опонент БСП.

Нито една партия не е изгубила електората си и подкрепата си. Основните партии и институции запазват сходни нивата  на подкрепа и те са същите като през  ноември и декември.

ГЕРБ е първа политическа сила, но колко процента я подкрепят, социолозите деликатно премълчават. Само казват, че задминава БСП с  преднина от 3,5% .

Подкрепата за ДПС и Обединени патриоти се е изравнила и разликата между тях е 1 процент. Не е ясно в полза на за кого. От „Тренд“ се затруднявали да кажат коя е третата политическа сила у нас, понеже резултата бил хем равен, хем меняща се величина. Както искате, така го разбирайте!

Ние например четем между цифрите, че процентът на патриотите е паднал доста, щом се е изравнил с този на ДПС, но никой не казва това гласно. Защото едните са в управляващата коалиция, а другите са пълна опозиция. А подобно изследване опозицията не може да се хвали.

Реформаторският блок продължава да поддържа  1,9% поддръжка, а  “Воля” 1,6% и когато и да са изборите, Марешки пада от борда.“Да, България” има подкрепа 1,6%, а  ДСБ 1%.

37%  от анкетираните категорично заявяват, че няма да гласуват на изборите за когото и да било.

Парламентът е с най- ниска положителна оценка свършеното досега – едва 24%, а цели  63%  го оценяват отрицателно и смятат, че не върши нищо полезно за България.

Подкрепата за работата на правителството пък е 35%, като настроените положително са привърженици на ГЕРБ, а тези на патриотите са силно разколебани.

Дори тези цифри да не са стъкмистика, а реална статистика, България се оказва една от най-странните държави в света.
Парламент с подкрепа 24 процента и правителство с одобрение 35 процента продължават да управляват!
Никой не недоволства, на протести излизат само по 1000 души.
Оказва се, че българинът не харесва управниците си, но не иска да промени това и ги оставя на власт да правят каквото си поискат.
А на половината народ му е писнало и даже няма да гласува, ако има предсрочни избори.
Ами те затова са ни яхнали, братя!
Защото са спокойни.
Защото единственият ни начин за протест е да не гласуваме.
А тях това ги устройва.
Не им пука с колко процента  са избрани, важното е да влязат в парламента и да запълзят към министерските кресла.
Нашата апатия ги прави по-силни!
Какъв е смисълът от избори, когато пак ще победят бирата и безплатните кебапчета?
Нима наистина е прав Борисов, че не сме народ, а лош матрял? Че сме овце и безмозъчно стадо?
Електоратът искал избори…
Защо, като няма да гласува?
Осъзнай се, народе, събуди се!
Все още някои неща в тази държава зависят от нас!
Автор Станислава Славова , istinata.net

Tagged

1 thought on “Нова порция социологическа мъгла! Вижте ще има ли предсрочни избори и кога!

  1. ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ- ДА, НО ПРЕДИ ТОВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПРОВЕЖДАНЕ НА АКТИВНА РЕГИСТРАЦИЯ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ, КАТО ВСЕКИ КОЙТО ИСКА ДА УЧАСТВА В ИЗБОРИТЕ ДА ПОПЪЛНЕ САМОРЪЧНО ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ЦЕЛТА ! АКО Е НЕГРАМОТЕН И НЕ МОЖЕ ДА ПОПЪЛНИ ТАКАВА ДЕКЛАРАЦИЯ ,ПРОСТО НЕ МОЖЕ ДА УЧАСТВА В ИЗБОРИТЕ . АКО НЕ ПРОЧИСТЯТ ИЗБИРАТЕЛНИТЕ СПИСЪЦИ ОТ МЪРТВИТЕ ДУШИ ТО ПРОСТО Е ИЗЛИШНО ДА СЕ ПРОВЕЖДАТ ИЗБОРИ ЗАЩОТО ВРЕМЕ И РАЗХОДИ ОТИВАТ НА ХАЛОС . ЗА ДА СЕ СЛУЧИ ВСИЧКО ТОВА, КОНТРОЛА ПО ОСЪЩЕСТВЯВАНЕТО НА ТОЗИ ПРОЦЕС , ТРЯБВА ДА СЕ ПОЕМЕ ОТ ПРЕЗИДЕНТСКАТА ИНСТИТУЦИЯ .БЕЗ ДА СЕ СЛУЧАТ ТЕЗИ НЕЩА, ПРОМЯНА В СТАТУКВОТО В ДЪЖАВАТА НЯМА ДА ИМА !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *