Нова стара дантела влиза в листите на ГЕРБ. Борисов го поканил лично по телефона

България отблизо

Георги Марков се завръща в кандидат-депутатските листи на ГЕРБ само дни, след като официално обяви, че излиза от активната политика. Това става ясно от пост на самия Марков във Фейсбук. от думите му става ясно, че причина за това е именно премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Бойко ми телефонира. Каза, че има нужда да съм в листите на ГЕРБ. Приятел /от 25 г./ в нужда се познава, затова се съгласих. Искам да помогна на Бойко да стане европейски шампион с пет поредни победи, една повече от Меркел и Орбан“, написа Марков.

В настоящият парламент той е депутат от 24-ти избирателен район София. В коя листа точно ще бъде Марков все още не ясно.

По-рано през деня Борисов официално заяви, че Росица Кирова ще оглави листата на ГЕРБ във Видин. Преди това тя бе част от партията на Слави Трифонов и дори бе регионален координатор на формацията във Видин, но бе изгонена след като пи кафе с Борисов в центъра на града.

Марков пък бе в немилост, но явно ГЕРБ много са я окъсали откъм кадри, щом се връща в политиката.

И то лично поканен от Борисов по телефона.

Което пък значи, че кандидатури не се обсъждат на събрание и единствен Бащицата решава кой да бъде депутат и кой не.

Толкова за демокрацията в България!

Tagged

3 thoughts on “Нова стара дантела влиза в листите на ГЕРБ. Борисов го поканил лично по телефона

  1. Докога седемдесет годишни, ще влизат в НС? Крайно време е да има горна възрастова граница за хората, които ще изготвят и приемат законите на България.

  2. Докле съм жив , ще ме е СРАМ , че веднъж гласувах за тоя , що не подписа Конституцията , та после да стане Конституционен Съдия !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *