Новият световен ред влиза в сила! САЩ вече преговарят с Русия!

Свят

Руският президент Владимир Путин и американският президент Доналд Тръмп проведоха  телефонни преговори, които траяха цял час и половина. Преговорите са започнали по инициатива на американската страна.

 Това съобщиха в петък прес-секретарите на Белия дом Сара Сандърс и на Кремъл Дмитрий Песков пред журналисти.

Владимир Путин и Доналд Тръмп обсъдиха възможността за продължаване на ядреното споразумение, наречено Договор за намаляване на стратегическите нападателни оръжия(ДСНВ/, както и сключване на ново подобно ядрено споразумение, което да включва и Китай, освен Руската федерация и Съединените щати. 

Освен това, двамата президенти говориха за Венецуела, Украйна, Северна Корея и за доклада „Мюлер“, който се опитваше да докаже, че Тръмп бил влязъл в сговор с Кремъл.

Доналд Тръмп подчерта необходимостта от мирно предаване на властта във Венецуела, докато Владимир Путин отговори, че за никакво „предаване на властта“ не може да става дума, защото въпросът за бъдещето на Венецуела може да бъде решен единствено от венецуелския народ, чрез мирни и демократични избори.

Двамата световни лидери говориха и за обстановката в Украйна, в контекста на неотдавна преминалите президентски избори в тази страна. „Владимир Путин подчерта, че новото Киевско ръководство трябва да предприеме реални стъпки за изпълнение на Минските споразумения, които са ключови за разрешаване на този вътрешен украински конфликт“, отбеляза прес-секретарят на Кремъл.

Говорейки за Северна Корея двамата лидери подчертаха своята ангажираност за постигане на реална денуклеаризация на целия Корейски полуостров. Доналд Тръмп помоли своя колега Владимир Путин да окаже въздействие на ръководството на Северна Корея, за да изпълни своите обещания за ликвидиране на ядрените оръжия в страната. На свой ред, Владимир Путин подчерта, че добросъвестното изпълнение на задълженията на Пхенян, трябва да бъде придружено от реципрочни мерки от страна на САЩ за намаляване на санкционния натиск върху Корейската народно-демократична република.

Двамата държавни ръководители обсъдиха съвсем накратко и провалилото се „разследване“ на специалния прокурор Мюлер, известно под наименованието „Доклада Мюлер“. Лидерите подчертаха, че никога не е имало никакъв „сговор“ между предизборния щаб на Доналд Тръмп и Кремъл. Говорителят на Белия Дом Сара Сандърс дори подчерта, че доста американски сенатори и конгресмени са се опитали да поставят прът в колелата на новата администрация като я обвинят, съвсем неоснователно, в някакви митични „връзки“ с Кремъл.

От тези преговори научаваме няколко неща. Първо, че САЩ най-сетне признават Русия като единствена свръхдържава, която е равна на самите тях. Като прибавят и Китай към това негласно споразумение. Което означава, че всъщност преговорите за Новия световен ред вече са започнали. Второ, САЩ вече са узрели за мисълта, че чрез конфронтация с Русия няма да постигнат нищо, освен ликвидиране на долара като световна валута и с това катастрофално сриване ролята на САЩ като световна държава. Както и трайно настаняване на Русия в задния двор на САЩ, в Куба и Венецуела. Трето, преговорите се завъртяха най-напред около най-болезнените точки и за двете държави – Венецуела, Украйна, КНДР и разширяване на икономическите и политически връзки помежду им. Защото, за да тръгне Новият световен ред трябва светът да се преразпредели отново. А тези три държави, както и Сирия са потенциално опасни за избухване на нов световен конфликт. И четвърто, няма съмнение, че тези преговори са само началото. Те ще бъдат последвани от други, явни и тайни преговори, които ще доведат до окончателното установяване на Новия световен ред.

И той наистина, както казва Владимир Путин, ще бъде многополярен, понеже към споразумението между САЩ и Русия, в крайна сметка ще се присъединят Индия, ЕС, Великобритания и т.н.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *