Ново двадесет: Борисов похвали Радев, нахока ПП и каза ще има ли ротация на шести март

България отблизо

Дори на 6 и 7 март не може да има ротация по чисто техническа причина. Тогава е конгресът на ЕНП в Букурещ. Ние ще сме там с Мария  Габриел. Ние сме една от големите делегации, ГЕРБ. Евродепутатите ни са там. Ние чисто технически няма да можем да присъстваме.

 

Това заяви Бойко Борисов в коментар по политическите теми в Костенец.

В Букурещ ще подкрепим Урсула фон дер Лайен за втори мандат. Наш водещ кандидат на ЕНП за предстоящите избори. Сериозен конгрес. Аз трябва да гласувам. Няма как да сме тук, каза още той.

Борисов коментира думите на Радев

„От всичко, което виждам в момента, повярвайте ми, аз съм човек, който обича да изучава противника, приятелите си, колегите си… които ме познават, знаят, че аз уважавам своите приятели, но се отнасям с уважение и респект към противника.

В момента , президента Радев, което е казал, може да се съглася. Изглеждаме като една група хора, за радост ние не участваме, която всячески се бори за постове, постове, постове и да пътува. Сякаш политиката на България, благоденствието на народа се прави в чужбина. Големият майсторлък е да ги докараш в България. Да докараш съпругата на Макрон във Варна, да им покажеш Балчик. Да кажеш къде са военните действия“, каза Борисов.

Да направиш среща.

„С Израел, Гърция, Румъния, ЕС, така се прави политиката. Както имаше знакови визити. Мария Габриел, турският външен министър, външния министър на Великобритания. Изключително сериозен. Важно е като отидеш на посещение, какво ще подпишеш, с какво ще се върнеш. Не е само да пътуваш.

Вследствие на моите пътувания ние се преборихме Берлинския процес да дойде в София при положение, че България, Румъния и Гърция не участват в него. Но толкова силно лидерство имаше България в региона, колегите се съгласиха. Така се правеше добросъседство“, припомни Борисов.

„Мария Габриел , казвам го защото в медиите хората искат нещо да пишат, куп социолози, политолози седят на заплати… Тя се прибира от Йордания, Денков заминава в Киев. Макар че ние със Зеленски и с Пеевски сме разговаряли всичко.

Сиреч хората, които трябва да преговарят за ротацията не могат да се видят. Толкова ли са важни тези посещения. Особено в Украйна. Само преди няколко дни украинското събрание стана на крака, там беше българското знаме с председателя на НС Желязков.

Но да се пътува било голяма работа. И ние седим с Петков и чакаме Денков и Габриел да се разберат, а ние да се разберем за подкрепа в парламента. Вижда ли си се сериозно това. И Радев ни ошляпа днес, абсолютно с право. Не се интересуват какво се случва в България“, каза Борисов.

„Забележете. Това, което се достроява и прави, е с милиони по-скъпо от това, което щяхме да сме построили преди три години. Но тази тема не е удобна. Индексации, индексации, индексации.

Преди 3 години цените бяха такива, защо не достроиха? Прибраха парите, сега индексират със стотици милиони. Обаче медийната среда е такава, че темата е ротация. Дали Денков ще е външен министър. И сега са се съсредоточили в още власт“, продължи лидера на ГЕРБ.

„И в момента искат да вземат единственото министерство, за което ГЕРБ отговаря в момента. Денков вика много гладко ще мине. Ти искаш да вземеш и ризата на бедния. Със 16% да имаш всички министерства, всички областни управители, ударно се сменят регулаторите и агенции. Те продължават да хвърлят прах в очите на хората, че много били важни регулаторите“, каза също Борисов.

Лидерът на ГЕРБ резюмира последните 9 месеца на управление на сглобката

Направихме добри неща. Има бюджет, има за общините, свършихме доста работа в съдебната система. Всички закони , които трябваше да приемем, свързани с Еврозоната и Шенген бяха приети от парламента. Тези 9 месеца не са били най-успешните, но не са били и най-лошите“, каза той.

От 7-8 март, ако продължим по същия начин това, ще е катастрофа и за двете партии, защото ние ще отчаяме и своите , и техните избиратели. В момента те говорят само за постове, кой ще е в регулаторите, кой ще е външен министър. Когато имаш финансовия министър, енергетиката, икономика, селско стопанство. И министър на финансите абсолютен господар на това правителство, по моя вина, без един човек от друга партия заместник.

И сега окрупняването (на НАП и Митниците) без един заместник, няма да знаем какво става в митниците, НАП. Няма ли да гледаме регулаторите, те не останаха за гледане. 3 години си работят така, правителството на Петков не ги смени, те си работят. Хората, които трябва да водят преговорите, те не могат да се засекат от пътувания. Ако може на 3 март да си разменят по някоя приказка би било голям напредък в ротацията.

Ние направихме огромен компромис за България. Първия мандат, първа политическа сила, продължаваща да се отделя на разстояние, защото хоратя видяха, че тези момчета и момичета- имам предвид тези, които ги ръководят, се интересуват как да овладеят цялата власт. Знаят, че са малки, че не могат, но точно като едно дебело дете преяждащо, което тъпче, тъпче, което накрая ще повърне.

Ние не може да участваме в този процес безкрай. Нахраниха се достатъчно“, отсече Борисов.

Ако вътрешно беше на ГЕРБ, министър щеше да е Младен Маринов, отбеляза той. Стоянов е назначен от Рашков, а сега изведнъж става мой. Последните 2-3 месеца работят много по добре. Но понеже не им е изпълнил някоя партийна задача да назначи някой в Хасково, примерно, и е станал от ГЕРБ. Не си го спомням да се е развивал при нас, каза още Борисов.

„Ние да не сме просяци, че да ни дават. Може да дават на Лорер, там да си купуват, продават“, каза още Борисов.

„Трябва да си вървим по нашия път – да помагаме на Украйна, да следим евроатлантическото. Ако мислят, че така тихомълком ще продължат с назначенията, до 6 – 7 март, горският ще дойде и ще изгони всички“, заяви Борисов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *