Ново двадесет: Норвегия призова да се откажем от ръкостискането!

Свят

Норвежки представители съобщиха вчера, че заради нарастването на броя на случаите на КОВИД-19 страната въвежда от 26 ноември по-строг контрол на граничните пунктове и ще изисква всички да се регистрират, преди да стъпят на нейна територия, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Министърът на правосъдието Емили Енгер Мел заяви, че според нея мярката цели „да се следи по-добре кой влиза“ в страната.

Норвегия, също като други европейски страни, се изправи наскоро пред нарастване на броя на случаите на заразяване с коронавирус, както и на хоспитализациите.

Всички навършили 16 години, включително норвежките граждани, ще трябва да се регистрират на правителствен уебсайт три дни преди влизане в страната. Така те ще получат потвърждение, което ще трябва да представят на граничен пункт. В противен случай може да не бъдат допуснати да влязат.

Здравният министър Ингвилд Херкол призова хората в Норвегия и Европа да се откажат от ръкостисканията. По думите й поздравите може да стават с докосване на лакти, усмивка, кимване или ръка на сърцето.

На 25 септември Норвегия отмени повечето наложени заради коронавируса ограничения.

Тогавашният здравен министър Бент Хьойе заяви, че „ръкостисканията ще бъдат позволени отново“.

В сряда норвежкият институт по обществено здравеопазване съобщи, че очаква нарастване на броя на случаите на заразяване сред неваксинираните пълнолетни и по-възрастните.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *