Ново ПРЕСТЪПЛЕНИЕ: Властта ПРИНУЖДАВАЛА полицията да… Вижте ШОКИРАЩИ факти!

България отблизо

Още от самото начало на протестите, властта на Борисов вмени на полицията, неприсъщи за нея задължения. И насила я изправи срещу народа.

Полицаите трябваше да привикват организаторите и по-надъханите протестиращи в районните управления, да ги „разпитват“, да ги заплашват, да ги принуждават да пишат показания, да подписват заявления, че повече няма да протестират. И други тям подобни.

В арсенала от „полицейски методи“ влизаха и отнемане на шофьорски книжки, дори за намек, че може да бъде извършено някакво нарушение. А нарушение всеки може да извърши, понеже човек трябва да е цяла енциклопедия, за да познава безбройните инструкции, наредби, правилници и т.н.

Наред с това, полицаите, които искаха да се издигнат по-нагоре в йерархията, удряха с палки протестиращите на такива места, където и най-слабият удар боли много.

Нещо повече. По стар навик беше пуснат част от криминалния контингент, който трябваше да представи протестиращите като лумпени, които са се сбрали да нарушават обществения ред. Крими контингента имаше и задача да плаши обикновените хора и с кръвясали очи да им показва, че повече не трябва да се появяват по улици и площади.

Мейнстриймовските медии крещяха в захлас как протестиращите пречели на цялото общество и трябвало час по-скоро да се махат. Защото иначе „обществото“ щяло само да се погрижи да ги махне от улици и магистрали.

Платени социолози и политолози пък твърдяха гръмогласно, че на протестиращите им харесвало да бъдат на улицата и затова стояли там. А не, за да искат оставката на правителството.

Истината за протестиращите, обаче, е съвсем различна. Вярно, че хората, които излязоха на протести не бяха стотици хиляди, а десетки хиляди. Но те излязоха в 55 града на страната. И протестите продължават вече два месеца, а майките на деца с увреждания протестират от половин година.

На всичко отгоре, 80% от хората в България подкрепят протестиращите. И също искат незабавната оставка на правителството.

А това означава, че народът като суверен на властта изисква от Борисов и правителството да се махат.

Но подаде ли оставка Борисов? Изпълни ли волята на народа? Категорично НЕ!

И след тази нагла демонстрация на пренебрежение към волята на суверена, можем ли да говорим за някаква демокрация в България? Дори за някакво подобие на демокрация не може да става и дума.

В България, както и в другите страни по света е установена власт на олигарси, мафиоти, плутократи, корпорации и т.н. никъде в света народът не управлява. И няма реална власт в своите ръце.

Освен в Русия. Там Владимир Путин наложи на олигарсите, чиновниците и другите власти да се съобразяват с обикновените хора. И да изпълняват техните искания.

Всъщност, след като Борисов не подаде оставка, съвсем естествено протестите се радикализираха. И хората, като не виждаха друга възможност, започнаха да блокират улици, магистрали, гранични пунктове и т.н.

Тоест, за радикализацията на протестите, за това, че те пречат на другите, не са виновни протестиращите. И другите хора трябваше да насочат своя гняв, не към протестите, а към виновниците за протестите. Към Борисов, ГЕРБ и олигарсите.

Понеже, ако всичко бе минало по законите на истинската демокрация, трябваше още в началото на протестите, когато стана ясно, че огромната част от народа, въпреки че не е на улицата, иска оставка на правителството…Още тогава трябваше Борисов да подаде оставка, а не да се натиска като завинтен в креслото на премиера.

Тогава нямаше никой да пречи на никого. Или поне не за дълго. Тогава нямаше да се налага да се принуждават полицаите да се занимават с неприсъща за тях работа. И което е по-страшно – нямаше да се стига до престъплението, което властта на Борисов извърши.

Да изправи протестиращите българи, срещи полицаите българи. Значи освен неморалното  и нагло поведение, което пренебрегна волята на суверена, правителството на Борисов извърши и подло престъпление.

Изправи българи срещу българи. И добре, че не се стигна до окървавяване на протестите. Макар че и без това много хора ще си търкат местата, по които са били удряни от полицаите.

В тази ситуация трябваше да се намесят и синдикатите. Понеже хората излязоха на улицата, защото живеят в бедност и искат достоен живот. А това е работа на синдикатите. Да ги организират по най-добрия начин.

Но ние нямаме синдикати. Затова се наложи хората да протестират сами.

А Борисов вместо да продължава нагло да дава акъли и съвети, по-добре да си подаде оставката. Защото това иска суверенът на властта. А гласът на народа винаги е бил глас Божий! Нека властта да осъзнае това! За да не се наложи да го разбере по трудния начин.

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

1 thought on “Ново ПРЕСТЪПЛЕНИЕ: Властта ПРИНУЖДАВАЛА полицията да… Вижте ШОКИРАЩИ факти!

  1. Да, посочете събитие в нашата история, когато БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД е бил единен. За голямо съжаление масови явления винаги се случват само при наличие на ВЪНШНА НАМЕСА. За това винаги ще сме последни като общество в държавното си ръководство, защото „пиявиците“ смучат до последният момент, претъркулват се и пак са отгоре!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *