Няма отърваване! Денков става депутат

България отблизо

Депутатът от ПП-ДБ Бюнямин Хасан ще трябва да напусне парламента още тази седмица след заявеното намерение на премиера в оставка Николай Денков да се върне в пленарна зала като народен представител.

Хасан е бил вече два пъти депутат, но от ДПС, а дълги години беше и секретар на Община Хитрино при кмета Нуридин Исмаил, който също спечели изборите като кандидат на ПП-ДБ.

 

Финансовият министър Асен Василев, министърът на правосъдието Атанас Славов и регионалният министър Андрей Цеков също ще изкарат по-рано от 49-ото Народно събрание свои съпартийци, ако решат да станат депутати отново.

Веселин Недев от Хасково ще отстъпи мястото на Василев, Радослав Василев от Раднево – на Атанас Славов, а Мирослава Петрова, която влезе през август в парламента след като Петър Петров от ПП стана зам.-председател на ДАНС, ще излезе от НС заради Андрей Цеков.

Николай Денков коментира пред БНР и оставането на Георги Гвоздейков в служебното правителство като министър на транспорта. Денков обясни светкавичното изключване от партията на Гвоздейков с устава на ПП, тъй като не можел без съгласие на ръководните органи да заема пост в служебното правителство.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *