Мая Манолова обвини Нинова, че работи срещу народа и поиска помощ от президента

България отблизо

„Президентът да поеме отговорност и да даде възможност на парламента да приеме поне законите в полза на хората“. Това заяви шефът на ПГ на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ (ИБГНИ) Мая Манолова в предаването „ЕвроДикоФ“ на „Телевизия Евроком“.

„Големите партии в парламента показаха, че не ги е грижа нито за хората, нито за върховенството на правото, въпреки щедрите обещания. Досега парламентът не успя да свърши нищо смислено. Отговорността е на трите големи партии – „Има такъв народ“, ГЕРБ и БСП“, каза тя.

„Депутатите от ГЕРБ, БСП и ДПС не бяха на заседанието на Комисията по околна среда и водите, където щеше да се разгледа Законът за ВиК, с който даваме възможност поскъпването на водата с 30 % от 1 януари да бъде отложено с една година. Комисията нямаше кворум“, обясни Манолова и добави, че „правна комисия, която трябваше да обсъди закриването на специализираните съдилища и прокуратура, също нямаше кворум заради ГЕРБ, БСП и ДПС“.

„След като Нинова прехвърли отговорността на Румен Радев, нашият призив е президентът да поеме отговорност и да даде възможност на парламента да приеме поне законите в полза на хората – Законът за ВиК и законите за съдебната реформа“, каза още тя.

По думите й „хората искат парламентът да направи нещо за домакинствата. Предстои поскъпване на тока от 1 януари“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *