НЯМА ШЕГА: Президентът Радев АТАКУВА МЪЛНИЕНОСНО Борисов! Вие НЕ работите за БЪЛГАРСКИЯ интерес! ВЪРВЕТЕ си!

България отблизо

Всички знаем, че президентът Румен Радев не е човек, който бяга от битките. Но този път той показа наистина в пълна мяра, достойнството на българин и президент, който не позволява да унижават нито него, нито България.

Три разгромяващи въпроса отправи президентът, цитиран от dariknews.bg, към шефа на ГЕРБ: Има ли премиерът Бойко Борисов общи бизнес интереси с депутата от ДПС Делян Пеевски? Има ли срещи Борисов с Пеевски? Разпределял ли е и продължава ли да разпределя Борисов обществени поръчки в интерес на Делян Пеевски?

Така, спокойно, но и мълниеносно, отговори президентът Радев на „съветите“, които Борисов му отправи задочно в интервю, излъчено вчера в ефира на btv.

Аз съм горд, заяви Румен Радев, цитиран от news.bg, че имам интелигентни съветници и секретари, началник кабинет. Но в никакъв случай те не са причина за напрежение между нас, а това са много други неща – пренебрежително отношение към националния суверенитет, прекратената модернизация и разсипията във въоръжените сили, идеята за безкрайни концесии, липсата на прозрачност в собственост, в управленски решения, в харчене на финансови средства.

Катастрофата в чуждестранните инвестиции, липсата на политика по отношение на човешкия капитал, мизерните пенсии и заплати, след дългото прокламиране на растеж и стабилност. Това са все неща, които всяват напрежение.

Относно Истанбулската конвенция Румен Радев препоръча на премиера да прочете текста на английски или на френски език и тогава да разбере ясно правния смисъл на тази конвенция, какво точно означава тя, и какво изисква  от нас като държава. Българският народ не отхвърли тази конвенция, защото е недорасъл, а защото има свои ценности, и защото не приема да бъде лъган, допълни президентът.

Понеже премиерът ми дава съвети, аз също мога да го посъветвам – да слуша по-малко своите съветници-министри и гласовете извън България, заяви твърдо и безапелационно президентът.

За срещата ЕС – Турция, Румен Радев коментира, че очаква на нея да бъдат поставени жизнено важни въпроси  по отношение получаване на твърди гаранции за ненамеса на турската страна във вътрешните ни работи по време на изборен процес, както и за дължимите обезщетения на тракийските българи. Защото, продължи президентът, аз не виждам ролята на България като на „домакин, който разнася шербет“.

Досега много журналисти, политици и писатели са говорили и писали за мафиотските дела на Борисов, за това, че  е замесен в какви ли не далавери и нечисти сделки, подобни на сделката с българското оръжие, което замина за терористите от Ислямска държава.

Но никога не се е раздавала такава безапелационна присъда над тайните, задкулисни и корупционни дела на премиера Борисов. И то произнесена от най-високото място, от най-висшата държавна институция – българското президентство.

Защото, за да зададе своите въпроси, президентът Радев със сигурност има информация пряко от тайните служби, които отдавна следят тъмните страни от дейността на Борисов, но досега нямаше на кого да ги докладват. Нито пък имаше кой да ги огласи от трибуната на парламента или на президентството. Защото всички знаем каква послушна марионетка бе предишния президент Росен Плевнелиев.

Сега, обаче, с тези кратки въпроси, Румен Радев извика силно и високо, та да чуе цяла България и целия свят: Царят е гол! Борисов е корумпиран и е заобиколен с корумпирани политици! Той е свързан с човека-държава Делян Пеевски. Явно Борисов, чрез нагласени обществени поръчки и по други начини, му е помогнал да изгради освен медийна, и една друга империя. Която обхваща почти всички сфери от българската промишленост. Затова именно Пеевски направи закон за КТБ. Така котаракът иска да се представи за защитник на мишките. Абсурд, нали? Също както и законът.

Ето защо Борисов повече няма право да заема повече поста министър-председател на България.  Нашата родина отдавна се нуждае от чисти и честни политици, които да я изведат към едно по-добро бъдеще. За днешните, и за идващите поколения. За да я има родината ни!

Автор Иво Македонски, istinata.net

Tagged

11 thoughts on “НЯМА ШЕГА: Президентът Радев АТАКУВА МЪЛНИЕНОСНО Борисов! Вие НЕ работите за БЪЛГАРСКИЯ интерес! ВЪРВЕТЕ си!

  1. Браво на братя сърби! Не Ви трябват циониските пирамиди ЕС, НАТО, МВФ, СБ! Бях в Сърбия, много по-добре сте от нас, не повтаряйте грешките на нашите пишман „политици“!

    1. Aми що си не седиш там лельо? Или пък в любимата ти предполагам Рашъ?

  2. Адмирации, господин президенте! Най-после след преврата 1989 г. на нашите предатели с парите на сорос, имаме президент, който застана на страната на народа! Подкрепяме Ви, с Вас сме!

    1. Всичко е бутафория! Огледайте се и вижте как пипалата на октопода са проникнали на всякъде, как разкъсват обществото, как блокират всяка възможна изява на несъгласие, как насаждат раболепие и робско подчинение. Направете справка и вижте колко са лимузините за 100 000 и 1 милион и как се доказват доходите за придобиване. Финансово-политическата олигархия може да бъде премахната само от български Пиночет или революция. В близките 20 години нищо подобно в България не може да се случи без външна намеса…… САЩ ще загубят влияние, Германия ще колабира като тяхно протеже и ако не ни завладее отново Турция, редът може да дойде от „ботуша на Сталин“.

  3. Имаме президент смешник и мисля вече да не гласувам за него.
    По прост президент не сме имали.

    1. Объркал си понятията момче …По прост и долнопробен Премиер не сме имали …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *