Огромен гаф на Борисов предизвика истинска буря в мрежата!

България отблизо

Председателят на  ГЕРБ Бойко Борисов разпореди на кмета на Царево Георги Лапчев, който е също от ГЕРБ да задържи и в никакъв случай да не изпълнява решението, гласувано от   Общински съвет в Царево.

Съветниците / и те от ГЕРБ/ решиха да бъде застроена местността  „Силистар“, която в момента е едно от малкото девствени места по Южното Черноморие. Те приеха да бъде изработен специален план, по който да се извърши застрояването.

Съветниците от БСП гласуваха против.

Борисов  възложи на кмета на Царево да не изпълнява решението на ОбС  до „пълното убеждаване на обществеността в правотата на това решение“ – се казва в прессъобщение от пиарите на ГЕРБ.

И тук премиерът, хвалейки се колко е загрижен за държавата и чистотата на Черноморието, отново направи страхотен гаф. Наруши Конституцията на Република България, която вече се съмняваме дали я е чел.

По закон министър-председателят няма право да се намесва в решения на местните парламенти! Те са работодатели на кметовете, а не обратното. Същото е и да отмени решение на българския парламент. Това може да го направи президентът, ако сложи вето, а ве премиер и то по телефона.

Законният начин е след гласуването в Царево, кметът да обжалва при областният председател решението, а той да отговори в двуседмичен срок. И тъй като и той е от ГЕРБ, е било напълно достатъчно Борисов да му звънне по телефона. Тихо и кротко, без никой да разбере.

В момента обаче Бащицата всякак иска да се хареса на електората.  Той знае, че „Силистар“ е болна тема за природозащитниците и любителите на дивото къмпингуване и реши да извлече дивиденти от това. По тази причина издаде заповед, която няма никаква стойност и противоречи на Конституцията. Но пък го издига в очите на непознаващите законите.

Наруши закона в името на рейтинга, а не от грижа какво ще се случи в една местност край Царево.

Ние също сме съгласни, че в „Селистар“ не бива да се строи, но забраната трябва да дойде от областния управител и да стане по законов път.

Борисов няма никакво, ама никакво право да се меси в казуса и решенията на местния парламент в една община.

Голямото „геройство“ на премиера всъщност е поредната пушилка за пред медиите. И опити да си върне малко електорат.

Големият гаф обаче е, че в името на това беше нарушен Закона.

Но пък, ако се замислим, кога Борисов се е съобразявал с някакъв си там закон?

Законът в България – това е ТОЙ.

Или поне това ни внушава с действията си!

Жалко за България!

Автор Станислава Славова, istinata.net

 

Tagged

5 thoughts on “Огромен гаф на Борисов предизвика истинска буря в мрежата!

  1. възмутен работещ, но не като банкянският селяндур каза:

    ДОКОГА ЩЕ ГО ТЪРПИМ ТОЗИ НАГЪЛ, НЕКАДЪРЕН БЕЗХАБЕРНИК, ТОЙ ТАКА И ВОЙНА ЩЕ ОБЯВИ НА НЯКОЙ, ТОЗИ НЕОБРАЗОВАН ЦЪРВУЛ!!!

  2. Ами да! Какво ни учудва? Закона е той и той прови закона!Другото са отживелици!

  3. Да е само един гаф с мед да го намажеш-ама не е !!!!! Той е на принсипа_след мен и потоп!!!!!! Затова една уютна стая, южно изложение,при бай Спиро!!! Хубав човек!!!!както казваше Т.Колев в един прекрасен филм!!!!!….Ако не ,риза връзваш се отнзад на гърба,и на 4 километър!!!! И последно -сокато сме на принципа за по малкото зло ,- България стана страна на мафията!!!!С Капо ди тути-премиера тиквоч!!!!! …така че пак соросоидни тролове знайни и незнайни за него!!!!!! Останалите нормални хора – като гласувате си помислете!!!!!,,,,не че има кой но има начини да е невалидна каквато и да е бюлетина!!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *