Олимпи Кътев шокиращо: Взеха имотите на царя, за да се настанят там хората на Борисов!

България отблизо
Не може Царя да бъде единственият човек в България, който да няма собственост. Това каза бившият депутат от НДСВ и бивш областен управител Олимпи Кътев по БТВ.

 Повод за разговора беше решението на Софийския градски съд, който на първа инстанция реши, че дворецът „Врана” е собственост на държавата, а не на бившия премиер Симеон Сакскобургготски.

 

Ако се стигне до там държавата да вземе двореца „Врана” и да напъди Царя от неговия дом, скоро там ще бъде резиденция на някои от тези хора, които икономисват от асфалта и строят фалшиви магистрали, /ясно кого визира/  или на някой от олигарсите, които крепят правителството. А извинението пред народа ще бъде, че държавата няма пари да  стопанисва двореца, категоричен беше Олимпи Кътев.

 

„Във „Врана” всичко беше използвано като чуждо. Беше даден на Съюза на българските писатели, за да творят там социалистическата литература. Да сте чули обикновен български гражданин да е ходил и да е ползвал? Сега всеки, който пожелае срещу левче-две, може да го посети и да го види”, посочи Олимпи Кътев.

 

Не обсъждам решенията на съда – правилни или неправилни, те са взети, допълни той. „Съществува и една независима съдебна инстанция извън България, която решава финално. През септември изтича 5-месечният срок, който съдът в Страсбург даде на българската държава и на наследниците на царското семейство да се споразумеят за тези имоти и да приключи тази сага. Царят подаде ръка преди няколко месеца и каза, че е готов да обсъдят и да се постигне споразумение”, припомни царистът.

 

По думите на бившия областен управител, ако не се стигне до споразумение, България може да бъде осъдена за милиони. Той даде пример с делата на гръцкия крал Константин и с румънския крал Михай, чиито имоти са били върнати.

 

През 1947 г. отечественофронтовското правителство на Кимон Георгиев одържавява всички частни имоти и вещи на царското семейство. „Къде има в света има държава, която да одържавява държавно имущество? Ако тези дворци, вилици, чинии и чаши са били държавни, защо трябва да се одържавяват”, попита Кътев.

loading...

Tagged

5 thoughts on “Олимпи Кътев шокиращо: Взеха имотите на царя, за да се настанят там хората на Борисов!

 1. …ДАЙТЕ МУ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ… , ТЯ Е НА ДЯДО МУ И БАЩА МУ….!!!…ГОСПОДИНА , КОЙТО НИ ОПРАВИ ЗА 800 ДНИ , Т.Е . … ОПРАВИ СЕБЕ СИ…!!!…

 2. Много сте прав г-н Лабов. Тоя т.н. цар, без армия тия имоти от къде ги донесе и с кои пари са строени? Алчността на такива като него няма ни граници ни мярка. Да си върви там от където е семето му и да не се връща , че до гуша ни дойде от неговата мутра и претенции !!!

 3. Ние, Българите, изгонени в чужбина от постиженията на герб. каза:

  Открай време този пръч събираше невразвращенците около себе си.
  А сега е неговото време да цеди до последно ошушканата ни държава.
  Приветствам решението на съда, много изненадана.
  Жалко, докато бащата ламтеше по националните ни богатства си отиде синът му….

 4. Интересно, как преди да го приемем в България заявяваше пред Кеворкян че няма никакви претенции за имоти. А като дойде почна да граби ограбената ни държава! Нашите „царедворци“ ли го подучиха или ТОЙ е хитрец!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *