Орбан взриви с разкритие за войната, надмощието на Запада, Газпром и Русия!

Свят

Войната в Украйна ще сложи край на надмощието на Запада. Това заяви унгарският премиер Виктор Орбан пред германското издание Tichys Einblick.

Според него, след края на войната, Европейският съюз (ЕС) ще бъде по-слаб от преди, докато други страни и региони ще спечелят.

Първо, Западът не може да спечели войната в Украйна с военни средства; второ, санкциите по никакъв начин не са дестабилизирали Русия; трето, щетите за Европа са огромни; четвърто, светът не е подреден зад САЩ и Украйна, заяви Виктор Орбан.

По думите му, голяма част от света не подкрепя Запада – страни като Китай, Индия, Бразилия, Южна Африка, арабския свят, Африка. Може да се окаже, че тази конкретна война очевидно ще сложи край на западното надмощие.

Печелят онези, които имат собствени източници на енергия. Вносът на ЕС от Русия е спаднал с една четвърт, докато приходите на Газпром са се удвоили. Китайците, които преди бяха оставени на милостта на арабите, победиха. Разбира се, големите американски корпорации печелят, предвид драматичното увеличение на печалбите на американските енергийни корпорации, каза той.

Припомняме, че Орбан през годините беше широко критикуван в Европа.

Лидерите на Европейския съюз, чийто член е Унгария, заявиха, че той е подкопал демокрацията с мерки, които ограничават имиграцията и дават на неговото правителство контрол върху медиите и неправителствените организации.

Също така, той не подкрепи санкциите срещу Русия и за достъп до руски газ.

В края на юли, той съобщи, че Унгария очаква да подпише споразумение с Русия за допълнителни доставки на газ в размер на 700 милиона кубически метра до края на лятото. И на много по-евтини цени, отколкото го получаваме ние.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.