АБВ и Стефан Янев поднесоха огромна изненада на статуквото! Подкрепата за решението им също е голяма!

България отблизо
АБВ няма да продължи коалиционните си взаимоотношения с „БСП за България“. За предстоящия парламентарен вот на 2 октомври партията ще даде подкрепата си за коалицията, водена от Стефан Янев, „Български възход“, съобщи председателят на АБВ Румен Петков, цитиран от bTV.

АБВ беше в коалиция с БСП в 46-ото и 47-ото Народно събрание.

 

Като една от причините за прекратяване на коалицията със социалистите е участието им в правителство с „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“.

Все още не е ясно ще има ли излъчени депутати от АБВ в листата.

Припомняме, че двете партии имат еднакво становище за руския газ и за националната ни независимост.

Ето какво каза Румен Петков преди няколко дни:

Той продължи: „С изключение на 3 държави всички останали взимат руски газ, плащат си руския газ по схемата, която „Газпром“ предложи. Иначе сме много силни да налагаме санкции. Не знам, ако Русия тръгне да ни санкционира какво ще правим. Но искам да се обърна към аудиторията: преговорите с „Газпром“ са задължителни, но трябва да си дадем сметка, че в резултат на всички престъпления в енергийния сектор и най-вече газовия голяма част от българските граждани няма да могат да си платят парното. Ние забравихме някак си: „Топлофикация София“ за миналия месец обяви повишаване на цената с 40%. Ние август и септември няма да плащаме парно, но ще дойде октомври“, подчерта Петков.

Стефан Янев днес също се обяви за нов диалог с „Газпром“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *