Откритие на Istinata.net! Сценарият с коронавируса е взет от роман, написан през 1974 година! Вижте шокиращите подробности!

България отблизо

Нерядко се случва писателите да предрекат бъдещето в романите си.

Всички помним Оруел и неговия роман „1984“. Той буквално може да бъде наречен поглед в сегашната ужасна действителност, която продължава десетки години. И Айзък Азимов, и Артър Кларк направиха фантазиите възможни.

Но чак такова съвпадение, като с романа на Робер Мерл „Добре охранявани мъже“ едва ли може да се случи. Мерл е френски писател,  особено известен с фантастичните и историческите си  сюжети, и драматург.

Романът му „Добре охранявани мъже“ е написан през 1974 година,   преведен на български и издаден в много популярната преди време поредица „Галактика“. Тогава са го прочели милиони хора в света той продължава да бъде интересен за книгоманите и сега. Сюжетът му звучи фантастично, но и реалистично, има много напрежение, много наситена фабула и част от критиците твърдят, че е феминистки.

Препрочитането му сега обаче, може да донесе друго тълкование. И да се свърже с коронавируса.

Изключително точно и със завидни подробности е описано как възниква една изкуствено създадена епидемия, как тръгва из целия свят, как бюрократите се мъчат да попречат на лекарите да предупредят хората за опасността и как целия зловещ план се ражда в една лаборатория. Малкият човек е поставен срещу системата. И губи битката за човечеството.

А после започва Апокалипсиса.

Масовото измиране. Лекарство не може да бъде открито.

И ако някой все още се съмнява в написаното, ви предлагаме да прочетете само първата глава на книгата.

Ако имате време.

И ако искате да знаете докъде свършва фантастиката и започва реалността.

А дали пък съвременните задкулисни водачи на света не са взаимствали идеята на Мерл?

Прочетете ТУК и си отговорете сами.

 

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *