Отстъпление на фронта на преговорите. Борисов оставя в правителството най-критикуваните министри

България отблизо

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ са на финален етап и вече се водят на лидерско ниво. Днес те се проведоха на два етапа – преди началото на пленарното заседание и след края му. 

Премиерът в оставка Николай Денков дойде в НС и заедно със съпредседателите на ПП-ДБ се срещнаха с кандидата за премиер Мария Габриел и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

 

По информация на БНР се е обсъждало разпределението на министерските кресла и персонални назначения.

Засега има съгласие за смяна в четири министерства – на здравеопазването, на иновациите и растежа, туризма и енергетиката. Но се обсъждат смени и в други ведомства.

Все още няма съгласие за титуляра в Министерство на външните работи, но са водени разговори Николай Денков освен вицепремиер да бъде и министър по европейските въпроси и сигурността.

Засега министрите на финансите Асен Василев и на отбраната Тодор Тагарев запазват постовете си въпреки критиките на ГЕРБ към тях.

От ГЕРБ пък държат на вътрешния министър Калин Стоянов и на министъра на електронното управление Александър Йоловски, въпреки настояването на ПП-ДБ за смяната им.

Спори се и за статута на ДПС и участието му в номинациите за попълване на регулаторните органи с изтекъл мандат.

Преговорите продължават. Целта е Мария Габриел да представи готов състав и структура на МС при получаване на мандата от президента Румен Радев.

Tagged

1 thought on “Отстъпление на фронта на преговорите. Борисов оставя в правителството най-критикуваните министри

  1. ОТНОВО БСНКЯРА С ПОРЕДНАТС ЛЪЖА ТОЙ НИКОГА НЕ Е ДЪРЖАЛ НА ДУМАТА СИ И ЗА СЕТЕН ПЪН ГО ДОКАЗА ЧЕ ТОЙ Е ИЗЛЪГАЛ И ЗА НАПАДКАТА ЧЕ КОМУНИСТИ СА УБИЛИ ДЕДО МУ КАЖЕТЕ МУ КОЙТО ОТ РОДНИТЕ МУ СА БИЛИ ПРОТИВ КОМУНИСТИ ТОЙ НЕМОЖЕ ДА РАБОТИ В 3 ОТДЕЛ А ВНУКА НА ДЕДОТО ДА ЗАВЪРШИ СИМИОНОВО ПИТАЙТЕ КОЙ ГО Е УБИЛ И ЗАЩО И ПАК ЩЕ ВИ ИЗЛЪЖЕ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *