Петър Волгин с взривяващ коментар за българските евроатлантици. Котлони с изгорели реотани!

България отблизо

Американският Сенат блокира законопроект, предвиждащ помощи за чужди държави в размер на 116 милиарда долара. Повече от половината от тях, а именно 61 милиарда, трябваше да отидат за Украйна. Въпреки че самият президент Джо Байдън заплаши сенаторите, че ако не одобрят тази помощ, войната ще бъде спечелена от Путин, сенаторите републиканци не смениха мнението си. Нещо повече, към тях се присъедини и независимият сенатор Бърни Сандърс, който можеше да стане президент, ако шефовете на Демократическата партия не му бяха попречили.

Предполагам, че тези сенатори няма да се уплашат и когато българските евроатлантици ги обявят за „агенти на Кремъл“. Изобщо не бива да се съмнявате, че такова обвинение предстои. Най-малкото защото българската евроатлантическа мисъл е достигнала такива висоти, че обявяването на 51 американски сенатори в „путинизъм“ няма да бъде никакъв проблем.

Наскоро италианската министър-председателка Джорджа Мелони, мислейки си, че разговаря по телефона с африкански лидери, честно си призна, че украинското контранастъпление не е променило нищо, че вече е налице силна умора от този конфликт и че трябва да се търси мирно решение. Бързо се разбра, че Мелони е разговаряла не с африкански лидери, а с прочутите руски шегобийци Вован и Лексус. Само че моментната ѝ откровеност вече не може да бъде забравена. Джорджа Мелони просто е изразила на глас това, което много ръководители в ЕС си мислят, но не смеят да кажат, за да не нарушат политическата коректност. Въпреки огромните усилия на пропагандистите, на всички е ясно, че прословутият украински „контранаступ“ се провали и че Украйна просто няма как да спечели тази война. Оттук-насетне Киев само ще се брани, както стана ясно от думите на самия Зеленски, който призна, че предстои изграждането на сериозни защитни съоръжения по цялата територия на страната.

Все пак има хора, които категорично отказват да осъзнаят две основни промени. Първо, обстановката на фронта в Украйна говори за доминация на руските части и съвсем неслучайно класически русофобски издания, като британското списание „Икономист“, вече излизат със заглавия от типа „Ще спечели ли Путин войната?“ И, второ, доскорошният любимец на западния елит Володимир Зеленски вече е изпаднал от класацията на любимците. До неотдавна го посрещаха като филмова суперзвезда, днес все по-малко се съобразяват с претенциите му. На Зеленски дори му се наложи да отмени видеоизказването си пред американския Сенат, за да не стане лично свидетел на промененото отношение. Няма да ви е трудно да се досетите, кои са хората, които изобщо не осъзнават тези две кардинални промени. За българските евроатлантици говорим, разбира се.

Понеже са закачени за всевъзможни фондации, свързани с американската Демократическа партия, тези хора – политици, анализатори, журналисти – продължават да обясняват как Русия всеки момент ще се срине, а за да дойде още по-бързо този светъл момент, България неспирно трябва да праща оръжия и техника на фронта. Онзи ден лидерите на тройната коалиция Делян Пеевски, Бойко Борисов и Кирил Петков внесоха в Народното събрание проект за решение, с което се ангажираме да дарим на Украйна преносими зенитно-ракетни комплекси и зенитни ракети от различен тип. Разбира се, евроатлантиците в парламента дружно гласуваха ЗА. Както и монолитно евроатлантически прегласуваха върнатото от президента Радев решение да пратим 100 БТР-а в Украйна. На логичния въпрос дали това оръжие и техника не могат да се използват от нашата армия, властта отговаря, че не, не може, защото това били развалени неща. БТР-ите например не ставали нито за спасяване на българското население при бедствия, нито за охрана на границите, ама за победа над Русия ставали на сто процента.

Според обясненията на българските евроатлантици – били те политици или анализатори – излиза, че в Украйна има някакви оръжейни гении, някакви гениални алхимици на оръжейната техника, които само като докоснат някаква тенекия, я превръщат в супермощно оръжие. Великият евроатлантик Тагарев каза, че въпросните БТР-и не можели да се движат по българските пътища, ако те са покрити със сняг. А след като ги даваме на Украйна, там явно се превръщат в супероръжия, на които никакви природни препятствия не могат да попречат да стигнат до Москва.

Наистина е удивително колко тотално е скъсал българският евроатлантически елит с реалността. Европейски лидери като унгарският премиер Виктор Орбан, военни експерти като американецът Скот Ритър, бивш служител от военното разузнаване, сериозни анализатори като американският журналист и носител на „Пулицър“ Самюъл Хърш обясняват, че Русия не може да бъде победена и че единственият изход от този конфликт са по-скорошните мирни преговори. Нашите официозни лица обаче продължават с русофобските тиради. Даже в американския Сенат мнозинството осъзна, че трябва да се върви към мир и да се престане с дрънченето на оръжия, само управляващото мнозинство в българския парламент си я кара по старому.

Продължават тези хора да си купуват фабрики на 8 септември и това си е.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *