От нищо нещо: Опитват да изфабрикуват конфликт между президента и премиера!

България отблизо

Посланието на тази година е, че никой не получи доверието да управлява сам. Това каза проф. Румяна Коларова.

По думите й в парламента се влиза не с авансово доверие, а с дефицит и за това управляващите трябва да работят усилено, за да изпълнят със съдържание дадените обещания и да запазят коалицията възможно най-дълго.

Проф. Коларова каза още, че смяната на кадрите от служебното правителство е задължително и неизбежно, защото обратното би значело, че и с кадровата политика не се справят.

Според нея сектора за сигурност ще е „Ахилесовата пета“ между президента Румен Радев и премиера Кирил Петков.

„Виждате вече напрежението, което се генерира между министъра на отбраната и министър-председателя.

„Тази тема за войските на НАТО в България не е разисквана на МС или с някой от нашите партньори. Съобщенията са били лично мнение на министъра на отбраната, а не на нашето правителство. Този тип решения ще бъдат координирани в ролята ни на съюзник на НАТО. Ще бъдем и сме активен член на НАТО и ЕС“, заяви тогава Петков.

Според мен това ще бъде основната линия на напрежение между президента и правителството – в сектора за сигурност. Там ще се гледа кой ще получи надмощие и е ясно, че президентът има значително предимство“, посочи също проф. Коларова, цитирана от Фокус.

„Тази година беше годината на изпитанията за политиците и политическите победи по-скоро са началото на изпитание, отколкото триумф“, допълни още проф. Румяна Коларова.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *