От последните минути: Борисов поиска затвор за Кирил Петков и Асен Василев

България отблизо

Тук си говорят как си носят кеша, как ще финансират изборите, как ще купуват избори. Това е простъпка. Те бързо трябва да влязат в затвора. Много е спешен този наказателен кодекс, много. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на представянето на управленската програма на партията.

„Като гледах хората на ГЕРБ, които представиха програмата и като слушам тези от ППДБ, е, наистина моите са ярки личности. Това ми дава основание да не подкрепям повече чужди предложения за реформи, които ни доведоха и с Конституцията и с други неща до това, което става в момента.

„Благодарен съм за срещата, която имахме по-рано днес със синдикатите и работодателите. ГЕРБ продължаваме да вярваме, че една партия, която се явява на избори, трябва да каже на хората какво ще прави и с кой ще го прави.  Разбирам ги колегите от Кирил Петков. Винаги съм вярвал, че Кирил Петков е честен човек, а последните записи го показват. Много ми е интересно как подкрепящите ги медии ще интерпретират морала на тези, които реално купуват гласове. Става въпрос за милиони. Как ще ги интерпретирате? Какво ще говорите? Чак ми е жал за вас”, допълни Борисов.

„На 9 юни Европа ще стане също различна, хайде не, на 10-11 ще разберем. Светът е много сложен. Много е важно дали крайнодесните сили ще доминират. И ние в средата – ЕНП, ще имаме труден избори, добави Борисов.

„При нестабилност на ново правителство, наесен пак ще отидем на избори, разломът ще е тежък. Не е сложно, можем да се оправим, все още сме на ръба. Да, похарчени са много, грешни пари. Милиарди от плана за възстановяване са изгубени. И как може тези медии да се изкълчат и да кажат, че това е ново и е добро, и е промяна. Как това би могло да бъде простено. Абсурд. Да, старомодни сме, но искаме да кажем на българите, че има мисъл, която може би ще доведе до по-добър живот”, каза лидерът на ГЕРБ.

Няма да ходя в парламента, защото днешното заседание е малоумие, заяви Борисов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *