Филип Попов разби ГЕРБ и освети добре пазена тайна на Борисов!

България отблизо

Гневен пост, подплатен със статистика, публикува във Фейсбук Филип Попов от БСП. Социалистът осъди възхваляваното от самия премиер строителство на управляващите като сравни цените на км отсечка отпреди и сегашните. Постът на Попов е провокиран от последни коментари в социалната мрежа на Борисов.

 

„Днес премиерът Борисов се е похвалил със строителството на пътища и се е оплакал от комунистите. Оставям настрана факта, че той и половината ГЕРБ са бивши комунисти. Но що се отнася до пътищата – през 2010 г. един километър струваше между 2 и 3 млн. евро на км, а цената на един км днес достигна до 6.7 млн. евро, а в някои случаи и до 10 млн. евро, като на стартиращия лот „Младост“ – АМ „Тракия“, пише Филип Попов.

Той уточнява в числа фактите: „Тунелът в Кресненското дефиле при дължина от 2 км струва 125 млн. евро или 67,5 млн. евро на км. Най-дългият тунел в света е в Норвегия – 24 км и струва около 5 млн. евро на км. Кресненският е 14 пъти по-скъп. Ремонтът на „Тракия “ между Чирпан и Нова Загора ще е по-скъп от строителството. Цялото Ви строителство е ремонт на ремонта. След Вас, г-н Борисов, са дупки, свлачища и срутища. Много е хубаво да се строи, но при Вас въпросът е не колко се строи, а колко се краде. И това е една добре пазена от вас тайна“, обобщава Попов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *