От последните минути: Борисов уволнява Горанов?! Ето какво се случва!

България отблизо

Министърът на финансите Владислав Горанов е категорично против намаляването на ДДС за туризма. Решението е политическо!

Това обяви премиерът Борисов, който пристигна изненадващо в парламента и даде специален брифинг защо ДДС за туризма става 9%.

„Имам му доверие на Горанов, но аз съм му началник, не той на мен. Който не е съгласен, отива, дава си оставката“, подчерта с гневен тон премиерът.

И допълни, че партията му е важна, защото с нея отива на избори. Цял един бранш стои срещу мен, да видим дали ще работят, както обещават, каза още той. 

„Договорихме 9% намаляване на ДДС за заведенията. Разбрахме се с бранша. Истинските добри намерения аз ги приемам. Разбрахме се това да се случи от сега, не от 2021 г. Не са виновни ресторантьорите за тази криза, обясни министър-председателят Бойко Борисов по време на брифинг във връзка с мерките в подкрепа на туристическия бранш.

„Много е важно ние като политици да се опитаме да подкрепим браншовете в кризата“, уточни той.

„Ще ми бъде интересно дали след падането на ДДС-то дали ще паднат и цените“, коментира премиерът.

Мярката е временна и ако не даде добър резултат, може да бъде премахната, стана ясно от думите му.

Той уточни, че не знаем колко време ще продължи кризата, но може да се стигне дотам накрая да не излезе сметката.

„Финансовият министър е категорично против. Решението е политическо. Менда Стоянова също не бе съгласна. Най-добре за всички ще е да махнем данъците, но не може“, подчерта няколко пъти Борисов.

„Истината е, че със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев работата на този бранш е забранена и сега на части се отварят тераси, даваме предписания вътре да стои затворено. Моите колеги считат, че ще понесем загуби в приходната част над 150 млн. лв. Да видим кой ще бъде прав. Не виждам скоро това да се промени. Държавите, които си позволиха да направят това, берат плодовете на решението си“, допълни премиерът цитиран от, epicenter.bg.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *