Сензация: Васил Божков дава акциите на „Левски“ на Бойко Борисов!

България отблизо

Финансовият благодетел на ФК „Левски“ Васил Божков предостави мажоритарния пакет акции на футболния гранд на министър-председателя Бойко Борисов.

Това стана ясно от съобщение до медиите разпространено от „Нове Холдинг“, цитиран от btv.

В съобщението се казва, че Васил Божков е избрал именно Бойко Борисов, тъй като той е отговорникът за погубването на „Левски“, макар неведнъж да е заявявал, че е готов да го спаси , ако собствеността на отбора се смени.

След като премиерът е напълно запознат с настоящата ситуация и многократно публично се е разпореждал със собствеността на  акциите, оставяме бъдещето на клуба в неговите ръце, се казва още в съобщението.

Фактически собственик на ценните книжа – 86, 6% е Георги Попов, който е приближено лице до Васил Божков.

Баскетболният треньор Константин Папазов, на когото се очакваше да бъдат предадени акциите, определи даването им на премиера като политически акт. Той заяви, че футболният клуб не трябва да се замесва в подобни отношения.

Преди дни Папазов заяви, че е разговарял с Божков и очаква акциите да му бъдат връчени на него. Той изразил готовност пред Божков да се опита заедно с цялата футболна общност да направи най-доброто за отбора в настоящия момент. В крайна сметка, обаче заяви Папазов, всеки собственик сам си решава как ще се разпореди със своята собственост.

Едно е сигурно все пак, твърди треньорът, че за да се случи такова предаване трябва да има желание и от двете страни – на стария и на евентуалния нов собственик. За момента Папазов не вижда никакво желание у друг да поеме този горещ картоф.

В момента журналистът Сашо Диков предава акциите в Министерски съвет.

Журналистът Сашо Диков занесе акциите на „Левски“ в Министерски съвет.

Диков ги донесе с папка, но не бе допуснат веднага да влезе в МС и трябваше да изчака да бъде пуснат.

„Взех ги преди 20 минути от човек, натоварен от „Нове холдинг“ да ми ги предаде. Срещнахме се пред храм „Александър Невски“. Вчера в 13 ч ми се обади г-н Божков от Дубай и ме попита дали имам желание да предам акциите на Бойко Борисов и аз се съгласих“, обясни Борисов пред журналисти.

От последните минути научаваме, че спортният министър Красен Кралев е съобщил решението на Борисов, който отказва предложените му от Божков акции на ФК „Левски“. Държа да подчертая, каза Кралев, че това е несериозно отношение към съдбата на клуба, защото няма как премиер да е собственик на спортен клуб. Затова случаят се политизира.

Редно е съдбата на „Левски“ да бъде предадена в ръцете на привържениците, според Кралев.

Но нали Бойко Борисов неведнъж е подчертавал, че ще помогне на клуба, ако се смени собствеността му. само че явно не е така. Или просто премиерът, както винаги, иска да действа задкулисно, използвайки посредници като Константин Папазов.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *