От последните минути: Верижни катастрофи край Пловдив! Шестима ранени и шест коли с намачкани ламарини

България отблизо

Шест помлени коли и шестима ранени души. Това е печалната равносметка от серия катастрофи, станали край Пловдив в днешния ден.

„Временно се ограничава движението по източния обходен път на Пловдив, заради две последователни катастрофи“, съобщиха от полицията.

 

Инцидентите са станали преди разклона за Рогош. Към 12.30 часа е получен сигнал за верижна катастрофа с три автомобила, без пострадали.

Минути след това настъпило и второто произшествие – при изпреварване на образуваната колона, водач навлязъл с автомобила си в насрещното движение и се ударил в друга кола. Последвал сблъсък и с трети автомобил в близост. 

Шестима души са откарани за медицински прегледи, по предварителни данни няма тежко пострадали.

И в двата случая алкохолните проби на шофьорите са отрицателни. До приключването на работата на полицейските служители, движението в участъка временно е преустановено. Трафикът от АМ „Тракия“ към Пловдив преминава през Войводиново.

В обратната посока алтернативните маршрути са също през Войводиново или през Чешнегирово.

„Временно е ограничено движението и в двете посоки на ул. „Рогошко шосе“ в района на източен изход за АМ „Тракия“, поради ПТП.

Обходен маршрут: от АМ „Тракия“ в посока град Пловдив през село Войводиново. Обходен маршрут в посока АМ „Тракия“ през пътен възел „Скобелева майка“, уточниха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) и поясниха, че трафикът се регулира от „Пътна полиция“.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *