От последните минути: Започна нов щурм на „Азовстал“! Ситуацията е критична!

Свят

Обсадените от националистическия полк „Азов“ съобщават, че в момента тече щурм по завода „Азовстал“, като са задействани танкове и пехота. Съобщава се още, че предприятието е и бомбардирано от въздуха, предава УНИАН.

Защитниците на „Азовстал“ едва удържат настъплението на руските сили. Врагът, използвайки авиационни бомби, тежка артилерия и танкове, се опитва да пробие на територията на завода.

В профила на полка „Азов“ в Телеграм се съобщава, че руската армия бомбардира завода от въздуха. Това се случва през целия 80-и ден от началото на нахлуването на Русия.

Освен бомби, руснаците са задействали и тежка артилерия и танкове. Освен това, в щурма участва и голямо количество пехота.

Националистическите защитници на „Азовстал“ оценяват ситуацията като крайно критична. Въпреки това, те полагат свръхчовешки усилия, за да отразяват атаките на противника и да не допуснат пробив.

Към момента е известно, че жените, децата и старците, които се намираха на територията на „Азовстал“, са евакуирани. В момента текат сложни преговори за следващия етап на евакуацията.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *