От последните минути: Искат имунитета и на Кирил Петков

България отблизо

Софийска районна прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор на Република България Иван Гешев да внесе мотивирано искане до Народното събрание (НС) за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу Кирил Петков – бивш министър-председател и настоящ депутат в 49-ото Народно събрание.

Предложението е изготвено във връзка с досъдебно производство относно декларация за гражданство, подадена на основание чл.110 от Конституцията на Република България с неверни данни.

 

„От доказателствата, събрани в хода на разследването, може да се стигне до извода, че в подадената от Кирил Петков пред президента на Република България Румен Радев декларация, е затаена истина – наличие на двойно гражданство, и е потвърдена неистина, че лицето отговаря на условията за избиране на народни представители“, пише в съобщението на СГП.

 

 

Припомняме, че в края на май СПГ  предложи на Гешев да внесе мотивирано искане до НС за даваненареждане за мотивирано искане за възбуждане на наказателно преследване срещу Бойко Борисов.

Борисов обяви, че няма сам да даде имунитета си

Гешев обаче му го поиска.

А в понеделник главният прокурор направи същото и с двамата депутати от „Възраждане“ Ангел Георгиев и Веселин Вешев.

loading...

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *