От последните минути: Лорер призна за разкол в ПП и наклон към ГЕРБ

България отблизо
Има хора в „Продължаваме Промяната“, които подкрепят коалиция с ГЕРБ. Това загатна пред bTV Даниел Лорер от формацията на Кирил Петков. Той обаче отказа да посочи повече подробности.

“Александър Дунчев е изразил собственото си мнение и мисля, че това е чудесно. Наличието на такива хора помагат да се чуват различни гласове и мнения.

 

„Решението на партията обаче ще е едно”, допълни Лорер и повтори, че партията няма да подкрепи правителство с първия мандат.

 

Утре предстои ПП и ГЕРБ да се срещнат, за да обсъждат 16-те приоритета на формацията на Кирил Петков и възможностите за правителство.

 

Той коментира и решението на Народното събрание от миналата седмица за изпращането на военна помощ за Украйна и покупката на нови осем изтребителя F-16. Във формацията имаше хора, които гласуваха различно от парламентарната група, което повдигна въпроси.

 

„Безобразно закъснели сме. Старите руски доспехи трябва да бъдат сменени с нещо, което е съвместимо с нашите съюзници. Въпросът е къде са самолетите, модерни сме виждали само на филми с Том Круз. Платихме първите самолети, преди да ги видим. Въпросът ни е има ли начин как да се договори друг тип заплащане за вторите сили. Не сме имали съмнения, че голямото мнозинство ще изрази волята ни за модернизацията на армията“, посочи Лорер.

Tagged

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *